eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Adóhatáridők: kedd éjfél

Kedden még bejelentkezhetek az egyszerűsített vállalkozói adó hatálya alá azok az egyéni és társas vállalkozók, amelyek éves bruttó árbevétele nem éri el a 25 millió forintot. A kijelentkezés határideje ugyancsak december 20-adika éjfél.

2005-ben mintegy 100 ezer egyéni és társas vállalkozó választotta az EVÁ-t, amelyből október végéig összesen 88,5 milliárd forint folyt be a költségvetésbe.

Ma jár le a társasági adóelőleg feltöltésének határideje is azoknak a vállalkozásoknak, amelyek árbevétele eléri vagy meghaladja az 50 millió forintot.

Az Adótanácsadók Országos Egyesületének alelnöke az InfoRádióban hangsúlyozta: a határidő vonatkozik a helyi iparűzési adó előlegének feltöltésére is.

Vadász Iván elmondta: a vállalkozásoknak azt is meg kell becsülniük, hogy jövő májusban mekkora összegű társasági adót fizetnek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Heves harcok dúlnak Ukrajnában, az oroszok elfoglaltak egy újabb települést – Háborús híreink vasárnap

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy erői sikeresen elfoglalták Lozuvatske települést az ukrajnai Donyeck megyében, Pokrovszk városától nem messze. Ez a térség az elmúlt hónapok leghevesebb frontcsatáinak helyszíne. Mindeközben az ukránok sem tétlenkedtek, Alekszej Szmirnov megbízott regionális kormányzó közlése szerint egy Ukrajna által indított dróntámadás következtében három orosz olajtartály gyulladt ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×