eur:
404.21
usd:
373.83
bux:
74509.8
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta
fotó: Budapest Airport
Nyitókép: Baranyi Robert/Budapest Airport

Budapest népszerűsége látványosan növekszik - mondja BA vezérigazgatója

Marrákes bazárai, a Guggenheim múzeum, párizsi romantika, a híres rózsaszín város – a Budapest Airport október végén, az óraátállításkor életbe lépő téli menetrendje receptet kínál a fásultság ellen. A budapesti repülőtérről kilenc új járat indul.

Kilenc új járattal várja az október 27-én életbe lépő téli menetrendet a Budapest Airport.

Kanári-szigetek harmadik legnagyobb, de talán legnépszerűbb tagja, Gran Canaria, valamint a modernitás és a történelem különleges egyvelegét nyújtó Bilbao is csak egy repülőútra lesz Budapesttől. Gran Canaria szigetére a Wizz Air, Bilbaóba pedig a Vueling légitársaság biztosít közvetlen járatokat a decemberi időszakban.

Bővül a Párizsba közlekedő légitársaságok köre: az easyJet újrainduló heti 4 járatát az Air France heti 21 járata egészíti ki. A Ryanairnek köszönhetően újra megnyílik az út egy másik közkedvelt francia város, Toulouse felé is.

A két új járatnak köszönhetően egész Európán belül a magyar fővárosban emelkedett a legnagyobb mértékben, 38 százalékkal a franciaországi légi összeköttetések száma.

Szintén jelentős a növekedés Olaszország felé. A már meglévő római, milánói, nápolyi, bari, pisai, cataniai, bolognai, palermói, velencei, cagliari és trieszti járatokhoz a Wizz Air jóvoltából két tengerparti célállomás, Genova és Salerno csatlakozik.

A Wizz Air Marrákesbe repül, de új járat indul a német Memmingenbe is, a Ryanair pedig Varsóba repíti az utasokat.

A nyári szezonban is üzemelő hosszútávú járatok közül a Shanghai Airlines légitársaság sanghaji járata a téli menetrendben is napi rendszerességgel közlekedik, míg az Air China október végétől heti négyszer repül Pekingbe, 25 ezerrel több széket kínálva 2023 teléhez képest.

Francois Berisot, a Budapest Airport vezérigazgatója úgy látja, hogy

"Budapest népszerűsége folyamatosan, látványosan növekszik,

a téli időszakban is sok Magyarországra érkező turistára számítunk.

Címlapról ajánljuk

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Esik az olajár, bizonytalanság a tőzsdéken

Gazdasági adatok szempontjából egy csendes napnak nézünk elébe, előre bejelentett, potenciálisan piacmozgató hírre nem számítunk ma. Többek között a dübörgő gyorsjelentési szezon befolyásolhatja a hangulatot ma a tőzsdéken, az amerikai piacnyitás előtt érkeznek például a nemrég botrányba keveredett McDonald's friss számai. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti: Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában óvatos elmozdulások vannak egyelőre, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×