eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör
március 15.  bkk busz zászló
Nyitókép: BKK

Közlekedési változások október 23-án

Az október 23-i ünnepségekhez kapcsolódóan forgalomkorlátozásokra, lezárásokra kell számítani.

A főváros tömegközlekedésével kapcsolatban a legfontosabb közlekedési információkat a bkk.hu/nemzetiunnep oldalon lehet követni (itt az aktuális forgalmi változások is láthatóak lesznek), alább egy összefoglaló a főbb tudnivalókról (az ebben szereplő időpontok az egyes intézkedések hosszát jelölik, a menetrendek nem rögtön térnek vissza a megszokotthoz, ezért érdemes lesz használni a BudapestGO alkalmazást vagy a fenti linket).

A járatok alapvetően a munkaszüneti napi menetrendek szerint közlekednek.

Közúti változások:

• 2024. október 23-án, szerdán egész nap lezárják a II., Lövőház utcát, 8 órától estig a II., Margit körút külső sávját a Kis Rókus utca és a Széna tér között, valamint 14 órától 19 óráig a Bem József tér–Bem József utca–Margit körút–Széna tér–Széll Kálmán tér útvonalat.

Közösségi közlekedési változások:

• A 2-es, a 2B és a 23-as villamosok az első járatindulástól várhatóan 10:00-ig rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek. A BKK a villamosok helyett a 15-ös autóbusz igénybevételét ajánlja.

• A 4-es, 6-os villamosok 14 órától a Margit körút megnyitásáig (várhatóan 20-21 óráig) rövidített útvonalon, dél-budai végállomásuk és a Jászai Mari tér között közlekednek. A Margit körút lezárása miatt pótlóbusz a kimaradó vonalszakaszon nem közlekedik. A BKK a villamosok helyett a Széll Kálmán tér elérésére az M2-es metró igénybevételét ajánlja.

• A 17-es villamos 14 órától a Margit körút megnyitásáig (várhatóan 20-21 óráig) a Savoya Park felől csak a Széll Kálmán térig, a Bécsi út / Vörösvári út felől pedig a Margit híd budai hídfőt követően a Batthyány térig közlekedik.

• A 11-es autóbusz várhatóan 15:15 és 15:45 között rövidített útvonalon, a Nagybányai út és a Kitaibel Pál utca között közlekedik.

• A 39-es autóbusz várhatóan 14:30 és 20:00 között rövidített útvonalon, a Kissvábhegy és a Széll Kálmán tér között közlekedik.

A nemzeti ünnep alkalmából változik a vonatok közlekedési rendje: október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz érvényes a vasúton, míg a helyközi buszjáratok munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

A MÁV-Volán autóbuszjáratai október 23-án a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek - írták, hozzátéve, hogy az áruházak és bevásárlóközpontok zárva tartanak, ezért az ezeket érintő járatok az ünnepnapi menetrendjük szerint indulnak. A részletes információk a Volánbusz honlapján olvashatók.

Címlapról ajánljuk
Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Egységes ügyeleti rendszer: vitába száll a mentőszolgálat az orvoskamarával

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint jól és zavartalanul működik az egységes ügyeleti rendszer. Győrfi Pál az InfoRádióban elmondta: Budapesten az október 1-jei indulás óta már több mint ötezer beteget láttak el, köztük 1300 18 éven alulit. A szóvivő azt is közölte: a betegek 95 százaléka enyhe tünetekkel keresi fel az ügyeletet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×