eur:
393.14
usd:
354.91
bux:
0
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
Nyitókép: Pixabay

Így szorul vissza a kánikula - időjárás-előrejelzés

A következő napokban fokozatosan, de lassan csökken a hőmérséklet. Ugyanakkor növekszik a csapadékhajlam, pénteken hazánk délnyugati felén szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. A hétvégén ismét kevesebb helyen, csak néhol fordulhat elő csapadék.

Csütörtökön túlnyomóan derült, napos időben lesz részünk. A nyugati, délnyugati határ közelében lehet kicsivel több a felhő, amelyből nem kizárt egy-egy zápor. Estefelé délnyugat felől felhősödés kezdődik, ott fokozatosan nő a zápor, zivatar kialakulási esélye. Az északkeleti, keleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, északkeleten lesz a kevésbé meleg idő - derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

Citromsárba figyelmeztetés van érvényben csütörtökre hőség és zivatar miatt is néhány vármegyére:

Pénteken hazánk északkeleti harmadán napos idő várható kevesebb gomoly- és fátyolfelhővel. Másutt erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés.

Főleg az ország délnyugati felén valószínű szórványosan záporeső, zivatar,

északkeleten kisebb a csapadék esélye. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a keleti, délkeleti szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban a hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre hajlamos tájakon hűvösebb lesz. A csúcsérték 28, 34 fok között valószínű.

Hétvégén ismét szárazabb idő következik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×