eur:
395.51
usd:
360.22
bux:
72279.47
2024. augusztus 16. péntek Ábrahám
Nyitókép: Pexels.com

Ennek az időjárásnak nem mindenki fog örülni – figyelmeztetések

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul. Kedden, augusztus 20-án többórás napsütés várható, de szórványosan előfordulhat zápor-zivatar, és a szél is többfelé megerősödik – derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Sopron térségében és az északkeleti megyékben helyenként lehet zápor, zivatar. Az északnyugati szél napközben olykor megélénkülhet. A délutáni csúcshőmérséklet 33-39 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, néhol előfordulhat zápor, zivatar. Általában mérsékelt lesz a légmozgás, zivatar térségében azonban lehetnek erős, esetleg viharos lökések. Hajnalban 15-25, délután 33-40 fok valószínű.

Vasárnap a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, de szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 16-25, délután 32-40 fok valószínű, délkeleten lesz a melegebb.

Hétfőn az erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű, de több helyen kialakulhat záporeső, zivatar. Az északi szél nagy területen megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. A minimum-hőmérséklet 15-23, a csúcsérték általában 28-34 fok között várható, de a csapadékos tájakon hűvösebb, délkeleten melegebb időre kell készülni.

Kedden, augusztus 20-án a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre lehet számítani, de szórványosan előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyütt megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 16-24, délután 27-35 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Kopasz Bálint: egy ideig nem tervezek kajakba ülni

Bár alapvetően örül a bronzéremnek a címvédő Kopasz Bálint, nem tagadja, némi csalódottságot is érzett a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyszámának olimpiai döntője után. A Győri VSE sportolója azt mondta az InfoRádióban, nem érzett bénító nyomást amiatt, hogy neki kellene hoznia a remélt magyar aranyérmet a kajak-kenu sprint szakágának utolsó olimpiai versenynapján.
VIDEÓ
Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Megújul a VOSZ: vállalkozásfejlesztést is kínálnak az átalakuló irodáik

Már tíz vármegyeszékhelyen működnek a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megújult területi irodái, ahol a Széchenyi Kártya Program termékeivel kapcsolatos eddigi, megszokott ügyintézésén/tanácsadáson kívül új szolgáltatásokkal, például az ESG-előírásokra való felkészülés támogatásával is segítik majd a kkv-kat – mondta a VOSZ elnöke a Portfolio-nak adott interjúban. Eppel János kiemelte: a tavalyi recessziós évben a Széchenyi Kártya Program hiteleinek majdnem 80%-a a vállalkozások napi működésének fenntartását, a likviditás biztosítását szolgálta. Az idei évvel kapcsolatban elmondta: ugyan csökkent az infláció, nőtt a reálkereset, valamint a kamatpálya is lefelé tart, azonban a fogyasztás még nem indult be, emiatt kivárnak a hazai kkv-k, várják a felfelé mutató tartós trendet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×