eur:
391.39
usd:
359.21
bux:
72730.44
2024. július 16. kedd Valter
Nyitókép: Pixabay

Lazább szabályokkal készül Párizs az olimpiára

Nem mindenki örül a hosszabb nyitva tartásnak a francia fővárosban.

Az olimpiai és paralimpiai játékok nyitó- és záróünnepségének idején a párizsi vendéglátóhelyek kivételesen egész éjjel nyitva tarthatnak - derül ki Laurent Nuñez párizsi rendőrprefektus rendeletéből.

A döntést a Le Monde szerint azzal indokolta, hogy a játékok megrendezéséhez a versenyhelyszínek mellett ingyenes ünnepségsorozat is kapcsolódik, amit a város szervez, emellett az olimpiai és paralimpiai játékok nyitó- és záróünnepsége kivételes jelleggel bír. Így tehát a bárok és éttermek július 26-27-én, augusztus 11-12-én, augusztus 28-29-én és szeptember 8-9-én éjszaka is nyitva tarthatnak. A francia fővárosban mintegy 15 ezer vendéglátóhely működik.

Emlékeztetnek arra, hogy a bárok üzemeltetőinek még ebben a kivételes helyzetben is meg kell őrizni a közrendet a létesítményükben, vagyis a szabályokat továbbra is be kell tartani és tartatni, a játékok ünneplése közben is.

Az italok és gyorséttermi termékek elviteles árusítása is engedélyezett lesz egész éjjel ezeken a napokon.

A mostani lépés Anne Hidalgo párizsi főpolgármester döntését követi, aki a nyári teraszok nyitva tartását a játékok teljes időtartama alatt éjfélig meghosszabbította. Ez ellen ugyanakkor a lakosokat tömörítő egyesületek már korábban tiltakoztak, félve a nagyobb zajtól.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: nem lennék meglepve, ha a merénylő nem magányos farkas lenne

A Donald Trump körül dolgozó biztonsági emberek jól reagáltak, de a távolabbi védelem hibázhatott, hogy fegyverrel a volt elnök közelébe kerülhetett a támadó – mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×