eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Érkezik a jó idő, de mögötte valami más is

A hidegörvény, amely a napokban a záporokat, zivatarokat okozta pénteken kelet felé mozdul és gyengül, így főként a Dunától keletre pattanhatnak ki hevesebb csapadékgócok. Legkisebb számban a Délnyugat-, Nyugat-Dunántúlon valószínű zápor, zivatar. Hétvégére átmenetileg csökken a csapadékhajlam, és melegszik az idő.

A pára, köd megszűnik, a rétegfelhőzet szakadozik, ismét egyre erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés a napsütés mellett. A déli óráktól újra nő a záporok, (elsősorban felhőszakadással kísért) zivatarok számossága, amelyek legkevesebb helyen a Nyugat-, Délnyugat-Dunántúlon valószínűek. Este már keletebbre is csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos széllökések csak zivatarok környezetében fordulhatnak elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű – közölte a HungaroMet.

A hétvégére egyre inkább csökken a csapadékhajlam, helyenként – főként az északi tájakon – azonban még előfordulhatnak záporok, zivatarok szombaton és vasárnap. Mindemellett melegszik az időjárás, a hét utolsó napjára döntően 35 Celsius-fok közelébe emelkedik a hőmérséklet, a déli tájakon akár ezt is meghaladhatja – hangzik el a videós előrejelzésben. Hétfőn újabb hidegfront érkezik a térségünkbe, jó pár fokos visszahűlést okozva a nyugati tájakon, erre keleten kedd lehet számítani. Emellett szórványosan záporra, zivatarra lehet számítani.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×