eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Furcsa pénzlevonások tömkelege magyaroknál, látszólag az Apple-től

Rengeteg ügyfélpanasz érkezik.

Az Index több olvasója is jelezte: az Apple Pay váratlanul és teljesen indokolatlanul több tranzakciót is végrehajtott. A probléma szinte az összes bankot érinti, a Revolut sem kivétel. A portál már hivatalos választ kapott az OTP-től, eszerint vizsgálják az eseteket és felvették a kapcsolatot az Apple-lel.

A beszámolók szerint egy-egy számlán jellemzően többször próbálkoztak kisebb összegekkel, és általában néhány tízezres összegeket vettek le a számlákról, de az egyik károsulttól 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, neki a bankja tiltotta le a kártyáját.

Többen is módosították a fizetési limiteiket vagy letiltották a kártyáikat.

A különböző szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélpanaszokat összegző Downdetector oldal is mutatja az Apple Pay-jel kapcsolatos bejelentések megszaporodását Magyarországon. Más országokban egyelőre nem jelentkezett ez a gond.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Tényleg zuhan egyes élelmiszerek ára: mutatjuk a rekordereket

Tényleg zuhan egyes élelmiszerek ára: mutatjuk a rekordereket

Májusban újra gyorsulni kezdett az infláció, nagyrészt a szolgáltatások átárazódása miatt, ugyanis sok cég az év elején érvényesíti áraiban a rendkívül magas, 2023-as fogyasztói árindexet. Az élelmiszerek ára mindeközben mérsékelten emelkedik, amelyben szerepe van annak is, hogy sok alapvető termék ára csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Ide tartoznak részben azok, a korábban árstopos termékek is, amelyeket továbbra sem lehetett a beszerzési árnál drágábban adni májusban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×