eur:
395.09
usd:
369.18
bux:
71915
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Facebook/MKIF Zrt.

Brutális jelenetek az autópályán, pedig ezeket mindenki el akarja kerülni

Két, tanulságos felvétellel is jelentkezett az MKIF.

Folytatta Megáll az ész című sorozatát a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő, az autópályák jó részét kezelő társaság. Az első felvételen három autót kaszál el egy sofőr, aki pedig füstölő gumikkal fékezve próbált megállni. Előtte ugyanis - a bejegyzés szerint a sebességhatár és a követési távolság be nem tartása miatt - fantomdugó alakult ki, ami miatt megálltak a kocsik.

"A sofőr későn kapott észbe, tövig taposta a féket, de ez sem segített rajta: 3 autót tolt össze. Olyan füstfelhőt csinált, mintha nitrót kapcsolt volna. A videofelvétel alapján a féktávolság 50-60 méter lehetett" - írta az MKIF.

Az összeállítás második videója az M3-ason készült, és az látszik rajta, ahogy a picit összesűrűsödő forgalomban (kis követési távolság több autónál is) a belső sávban érkezett egy fehér egyterű, majd mögötte egy nagy kék ponyvás teherautó. Utóbbi "talán nem figyelt, talán telefonozott, ezt nem tudhatjuk, de szépen megtolta a fehér autót, ami ennek köszönhetően megfordult teljesen" - írta az MKIF.

Az autópályafenntartó mindenkitől a KRESZ szabályainak betartását kéri (követési távolság és a sebesség megválasztása, útviszonyoknak megfelelő közlekedés), valamint nyomatékosan üzeni, hogy vezetés közben mindenki csak a forgalomra figyeljen, mással ne foglalkozzon.

Bárki előtt rosszul lehet egy sofőr, történhet műszaki hiba, hirtelen irányváltás vagy létrejöhet fantomdugó - ezekkel a váratlan helyzetekkel számolni kell!

Címlapról ajánljuk

Meddig lehetnek még kint az utcákon a választási plakátok? – a szakértő válaszol

A kampány ideje alatt nemcsak plakátokat, hanem rengeteg tapétát, matricát is kitettek az aktivisták, amelyeknek az eltávolítása nem egyszerű feladat, de ha nem történik meg, bírság is járhat érte – mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammerrel bombázták le Oroszországot, elesett Razdolivka - Híreink az ukrajnai háborúról pénteken

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Egy orosz katonai toborzóvideóban Herszon és Zaporizzsja elfoglalását ígérték. Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel találkozott. Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lövik a várost. Délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×