eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Nyitókép: Facebook/MKIF Zrt.

Brutális jelenetek az autópályán, pedig ezeket mindenki el akarja kerülni

Két, tanulságos felvétellel is jelentkezett az MKIF.

Folytatta Megáll az ész című sorozatát a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő, az autópályák jó részét kezelő társaság. Az első felvételen három autót kaszál el egy sofőr, aki pedig füstölő gumikkal fékezve próbált megállni. Előtte ugyanis - a bejegyzés szerint a sebességhatár és a követési távolság be nem tartása miatt - fantomdugó alakult ki, ami miatt megálltak a kocsik.

"A sofőr későn kapott észbe, tövig taposta a féket, de ez sem segített rajta: 3 autót tolt össze. Olyan füstfelhőt csinált, mintha nitrót kapcsolt volna. A videofelvétel alapján a féktávolság 50-60 méter lehetett" - írta az MKIF.

Az összeállítás második videója az M3-ason készült, és az látszik rajta, ahogy a picit összesűrűsödő forgalomban (kis követési távolság több autónál is) a belső sávban érkezett egy fehér egyterű, majd mögötte egy nagy kék ponyvás teherautó. Utóbbi "talán nem figyelt, talán telefonozott, ezt nem tudhatjuk, de szépen megtolta a fehér autót, ami ennek köszönhetően megfordult teljesen" - írta az MKIF.

Az autópályafenntartó mindenkitől a KRESZ szabályainak betartását kéri (követési távolság és a sebesség megválasztása, útviszonyoknak megfelelő közlekedés), valamint nyomatékosan üzeni, hogy vezetés közben mindenki csak a forgalomra figyeljen, mással ne foglalkozzon.

Bárki előtt rosszul lehet egy sofőr, történhet műszaki hiba, hirtelen irányváltás vagy létrejöhet fantomdugó - ezekkel a váratlan helyzetekkel számolni kell!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×