eur:
396.61
usd:
371.18
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Middle-aged woman leaned on sofa resting in living room cools herself with orange colour hand fan touch forehead feels unwell suffers from unbearable hot summer weather at home without airconditioner
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Itt a kánikula, már hét megyére adtak ki figyelmeztetést - térkép

Kánikula lesz az egész országban, de több helyen már a középhőmérséklet is magas.

A napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében - figyelmeztetett reggel a HungaroMet, amely később Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyével bővítette a listát, amelyekre elsőfokú, citromsárga jelzést tart életben.

Fontos tudni, hogy ez még nem hőségriadó. Azt a meteorológiai előrejelzéseket figyelő Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ javaslata alapján az országos tisztifőorvos rendelheti el a várható időjárás függvényében az alábbi fokozatokban, a megfelelő időtartamra (amely szükség esetén hosszabbítható).

2. fok: ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 25 Celsius-fokot.

3. fok: ha a napi középhőmérséklet várhatóan legalább három egymást követő napon eléri vagy meghaladja a 27 Celsius-fokot.

A hőségriadókhoz cselekvési tervek is tartoznak (figyelmeztetések, óvintézkedések a településeken, az egészségügyben és a lakosság számára).

Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×