eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Nyitókép: Pixabay

Régen várt újdonság érkezett az androidos eszközökre

Lényegesen egyszerűbbé válik alkalmazáson belül böngészni, ugyanis megújították az ezt kiszolgáló funkciót.

Megérkezett a régóta várt nagy újítás az Android alkalmazáson belüli böngészőjébe: ez az a Chrome technológiájára épülő szolgáltatás, ami egy alkalmazásban lévő hivatkozást úgy nyit meg, hogy közben nem lép át a Chrome böngészőbe - írja a The Verge híradása alapján a HVG.

Egy példa a fejlesztés gyakorlati hasznára:

ha egy ismerősünk küld a Messengerben egy cikket, és megnyitjuk, akkor azon belül fog megnyílni, és nem hagyja el az üzenetküldő alkalmazást.

Ez a Chrome custom tabs nevű funkció ugyanakkor régóta nem kapott jelentősebb újítást, és csak idén márciusban érkeztek hírek arról, hogy hamarosan kicsinyíteni is lehet a megnyitott lapokat. Vagyis, maradva az előző példánál, ha a Messengerben megnyitjuk a hírt és az első pár bekezdés után írnánk pár gondolatot az ismerősünknek, egyszerűen lekicsinyíthetjük, majd dolgunk végeztével újra kinyithatjuk a böngészőlapot és ott folytathatjuk az olvasás, ahol abbahagytuk.

Így a megnyitott oldal egy lebegő panellé válik, hasonlóan a videós applikációk kép a képben funkciójához. A lekicsinyített panel áthelyezhető, átméretezhető, valamint látszik rajta a megnyitott oldal logója, címe, és a hivatkozás is.

Mint írják, a funkció a Chrome 124-es verziójával vezette be az újítást, érdemes tehát frissíteni a böngészőt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×