eur:
394.6
usd:
367.85
bux:
70306.67
2024. június 25. kedd Vilmos
Rendőrök a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenőrzi a rendőrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében.
Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Brutális összegű csekkeket kaptak a sofőrök - itt a magyarázat

Listában 2024 első fél évének legradikálisabb gyorshajtásai.

A rendőrség adatai alapján a vezess.hu összeszedte az idei év legkirívóbb gyorshajtásait - és néhány elképesztő magyarázatot is felidézett.

A XVIII. kerületi rendőrök az év elején ellenőrizték a közlekedőket civil autóból. Egyikük az 50 km/órás megengedett legnagyobb sebesség helyett 122-vel haladt. A sofőrt megállították, magyarázata az volt, hogy

a közel 300 lóerős autót ajándékba vette a feleségének, próbaúton akarták tesztelni a teljesítményét.

A rendőrök 260 ezer forintos közigazgatási bírsággal és 8 büntetőponttal értékelték a mutatványt.

Kiskőrösön, a Dózsa György úton mértek be a rendőrök néhány hete egy BMW XM típust, ami 50 helyett 132 km/órás sebességgel közlekedett: neki a maximálisan kiszabható, 390 ezer forintos bírságról szóló csekk érkezik hamarosan. Szintén 132-vel ment 50 helyett egy autós, akit a rendőrök február 14-én délután Zalaegerszegen, a Balatoni úton mértek be. Ugyancsak 390 ezer forintos közigazgatási bírságot, valamint 8 büntetőpontot szabtak ki az üzembentartóra.

A budapesti Lehel utcában január 20-án négy óra leforgása alatt 140 gyorshajtót fogtak. Az egyik Mercedes-Benz a megengedett 50 helyett 137 km/órás sebességgel közlekedett, neki is 390 ezres bírság járt.

Végül az "50-esek" mezőnyéből az aktuális időszak két rekordere a gyűjtés szerint: február 16-án délután, a 42-es számú főúton, Báránd belterületén mértek be egy külföldi rendszámos autóst, aki a megengedett 50 helyett 142 km/h-val hasított. A rendőrök megállították a külföldi sofőrt, aki 390 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott. A rendőrség közlése szerint a BMW-s még aznap befizette az összeget.

Május 25-én az esti órákban nagyon sietett Győrben az a sofőr, aki 148 km/h-ig nyomta a pedált egy szakaszon, ahol csak 50-nel mehetett volna. Szintén egy 390 ezres csekk és 8 büntetőpont lett a jutalma.

Érdekes eseteket is felidéznek az összeállításban.

Egy Ferrari 458 Spider jármű üzembentartóját egy nap kétszer is megbüntették: először január 4-én reggel, a 21-es főút Pásztó melletti szakaszán mérték be, ekkor a sofőr a megengedett 110 helyett 226 km/h-val repesztett az 570 lóerős sportautóval. (390 ezer forint, 8 büntetőpont.) Ugyanaznap kora délután Salgótarján belterületén már más vezette a kocsit, amikor azzal egy 50-es szakaszon 79 km/h-val bemérték (58 500 forintos közigazgatási bírság, 4 szabálysértési előéleti pont).

Tolnanémediben egy autós 59 perc leforgása alatt háromszor haladt el a traffipax előtt a megengedettnél nagyobb tempóval. Először 96, majd 105, harmadszor 90 km/órával hajtott 50 km/óra helyett. Nem állították meg, így a sofőr büntetőpontot nem kapott, de 312 ezer forint közigazgatási bírság landol az autó üzembentartójánál.

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Az európai kormányok azt vizsgálják, hogyan lehetne megvédeni az uniós határozatokat attól, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre gyakrabban éljen vétójogával, mivel Magyarország július 1-jén átveszi a soros elnökséget. Magyarország rekordszámú, konszenzusos kül- és biztonságpolitikai kérdést blokkolt vagy késleltetett az elmúlt években. Most több jogi kiskaput kihasználva semlegesítenek a magyar vétókat – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×