eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Unsplash.com

Közel három évtized után végső búcsút int a Windows ingyenes szövegszerkesztője

Egy ideje már szó volt róla, de most már biztos: hamarosan végleg kikerült a Windowsból a WordPad, de két másik alkalmazás is követi.

A Microsoft ikonikus programjának számított a WordPad, és 28 évet ért meg. A fejlesztésére már rég nem fordított energiát a cég, és tavaly szeptemberben hivatalosan is bejelentették, hogy nem támogatják tovább, így biztosan nem is frissítik soha többé - írja a HVG.

Hozzáteszik, hogy ennek ellenére a legutolsó verziójában mostanáig elérhető volt a korosodó program a Windows 11-ben is. Rövidesen azonban ennek vége, hiszen közeleg az a frissítése az operációs rendszernek (24H2), ami végleg kisöpri a Bleeping Computer cikke szerint.

Mint írják, ez lesz a Windows 11 idei nagy frissítócsomagja, melynek a fejlesztői változata már elérhető, és nem a WordPad lesz az egyedüli "áldozata". Eltűnik ugyanis a Windows első, kezdetleges MI-chatbotja, a Cortana, ami egy megalapozott lépés, hiszen a Microsoft a rendszer minden részébe beépítette már a jobb, okosabb, az OpenAI technológiáját használó Copilotot, így elődje feleslegessé vált.

Ezen felül eltűnik még a kínálatból a Tippek alkalmazás is, amely a Windows 11-ben történő eligazodást volt hivatott segíteni, ám a rendszer webes súgója lényegesen használhatóbbnak bizonyult.

A 24H2 frissítés várhatóan 2024 második felében érkezik majd meg minden Windows 11 felhasználóhoz.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×