eur:
394.36
usd:
367.06
bux:
71737.26
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Elpusztult a világhírű "pénzkutya"

Tizennyolc éves korában elpusztult Kaboszu, az a siba inu fajtájú kutya, aki a népszerű doge-mémet és a hasonló nevű kriptovalutát is inspirálta - jelentette a Sky News hírportál pénteken.

"Mindenkinek, aki szerette Kaboszut, ő május 24-én reggel átment a szivárványhídon. Kaboszu nagyon békésen, szenvedés nélkül távozott, mintha elaludt volna, miközben simogattam" - írta Szato Acuko, a kutya gazdája a közösségi oldalán.

Kaboszut 2008-ban fogadta örökre gazdája, egy japán tanárnő, majd a kutyáról készült vidám fotósorozat tette híressé a Reddit online közösségi platformon, a képből pedig az egyik legtöbbet felhasznált internetes mém lett. Később Kaboszu fotója ihlette az igen népszerű "Dogecoin" nevű kriptovalutát is, majd 2021-ben 4 millió dollárért (1,42 milliárd forint) kelt el arcékpe nem helyettesíthető tokenként (NFT).

Kaboszu kutyaévekben matuzsálemnek számított, már 18 éves volt, leukémia és májelégtelenség is gyötörte. Búcsúztatását vasárnap tartják majd.

"Biztos vagyok benne, hogy Kaboszu volt a legboldogabb kutya a világon. Ez engem tesz a világ legboldogabb gazdájává. Szeretném kifejezni a legmélyebb hálámat mindenkinek, aki sok szeretetet küldött nekünk" - mondta Szato.

Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
A vártnál kedvezőbb eredménnyel zárult a tegnapi választás - Hogyan reagál a tőzsde?

A vártnál kedvezőbb eredménnyel zárult a tegnapi választás - Hogyan reagál a tőzsde?

Érkeznek ma fontos, potenciálisan a részvénypiaci hangulatot is befolyásoló adatok, ma közlik ugyanis a német inflációs adatot, amelyet szorosan figyelnek a befektetők, fontos előfutára lesz az eurózóna átlagának. A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthatjuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×