eur:
385.49
usd:
355.11
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Deseda tó
Nyitókép: Kaposvári önkormányzat

Homokos strandot kap az egyik legnépszerűbb magyar üdülőtó

A vízügyi hatóság engedélyével megvalósuló beruházásról azért döntött az önkormányzat, mert a Deseda egyre népszerűbb a kaposváriak és a turisták körében.

Homokos strandot alakíttat ki a kaposvári önkormányzat a városhoz közeli Deseda tónál a következő másfél évben - közölte Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a somogyi vármegyeszékhelyen. 570 millió forintot költenek a plázsra, a mederkotrásra, az iszapot felfogó, ezáltal a vízminőséget javító, 60 méteres kőgát építésére, továbbá a vízi mentés feltételeinek javítására és a kerékpáros hidak felújítására.

A homokos plázs 200 méter hosszú lesz, a célja, a fürdőzők ne az iszapba lépjenek bele a vízben. A zöldterület megmarad, füves marad a strand mellett, csak közvetlenül a vízparti részt borítják homokkal (a nyitóképen a látogatóközponttól jobbra látható partszakaszt) - derült ki az önkormányzat közléséből.

Szita Károly utalt rá, eddig mintegy 5 milliárd forintot költöttek a tóhoz kapcsolódó fejlesztésekre.

Fekete Istvánról elnevezett látogatóközpont, bicikliút, parkolók épültek, átalakították a büfésort, megújult a csónakház és folyik a kemping kivitelezése - sorolta a politikus.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×