eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Pxhere

Jó hír érkezett az androidosoknak, és különösen a Telekomosoknak

Az új fejlesztéssel sokkal egyszerűbb lesz készülékváltáskor a SIM-átvitel, amitől sokan szabadulnának.

Egyre inkább elterjednek az elektronikus, avagy eSIM-ek, melyek nem csak rengeteg műanyaghulladéktól mentik meg a környezetet, de a használatuk is egyszerűbb. Míg az iPhone-okon egy ideje már van mód az eSIM-ek egyik készülékről a másikra történő gyors átvitelére, az Android rendszernek ez mai napig egy fájó hiányossága - írja a HVG az Android Police értesülése alapján.

A Google a tavalyi MWC szakkiállításon jelentette be, hogy megoldja az eSIM-kérdést, ám ilyesmi azóta sem terjedt el az androidos világban. Az Andorid Police olvasója azonban az új, Galaxy S24 Ultrájának beállításakor

arra lett figyelmes, hogy a Samsung saját SIM-átviteli megoldásának használata közben a közelben lévő LG V60 felajánlotta a rajta lévő eSIM átvitelét.

Az esetet jobban megvizsgálva a lap szerint több jel is arra utal, hogy a Samsung eddigi, kizárólag Galaxy készülékekkel működő átviteli megoldása integrálta a Google által fejlesztettet. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy már terjedni kezdett az Android saját megoldása, vagyis rövidesen az androidos készülékek között is átvihető lehet az eSIM.

Mint írják, a dolgot némileg korlátozhatja, hogy a lehetőséget a telekommunikációs szolgáltatóknak is támogatniuk kell. A 2023-as MWC-n a Google a Deutsche Telekomot említette az első partnerek között, mely a Magyar Telekom anyavállalata is.

Vagyis, ahogy a lap írja, jelen pillanatban csak a gyártókon és a szolgáltatókon múlik, hogy mikor érkezhet meg az androidos mobilokba az újdonság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×