eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Nyitókép: Pixabay

Szokatlan lépésre kényszerült az Apple, sok egészségmániás bosszankodhat

Megszüntettek egy már működő, hasznos funkciót az Apple Watch-ban.

A folyamatban lévő jogi kihívásokra adott stratégiai válaszként az Apple bejelentette, hogy eltávolítja a vér oxigénszintjét figyelő funkciót az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 legújabb verzióiból. A döntés célja, hogy a vállalat továbbra is képes legyen importálni és értékesíteni ezeket a készülékeket az Egyesült Államok piacán a Masimo orvostechnikai eszközgyártó céggel folytatott bírósági vita közepette - írta a hvg.hu.

Az Apple Watch-ok módosított változatai január 18-tól lesznek megvásárolhatók. Azok a felhasználók, akik megpróbálják elérni a véroxigén funkciót ezeken a módosított készülékeken, egy képernyőn megjelenő értesítéssel találkoznak, amely az Apple hivatalos weboldalának magyarázó oldalára vezeti őket.

A már ezzel a funkcióval megvásárolt készülékeket nem érintik ezek a változások.

A jogi eljárás során a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) megállapította, hogy az Apple megsértette a Masimo szabadalmait a véroxigén-szenzorainak az óráiba való beépítésével. A cupertinói cég fellebbezett és bízik a sikerében, és akkor ismét lehetővé tenné az eredeti óramodellek visszaállítását minden funkcióval együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×