eur:
394.73
usd:
367.88
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: microsoft.com

Egy hiba miatt a Windows önkényes programtelepítésbe kezdhet - erre kell figyelni

Egy meglehetősen bizarr hiba miatt, a felhasználók megkérdezése nélkül tűnt fel egy HP segédprogram a számítógépeken.

Frusztráló és érthetetlen jelenségről érkeztek hírek a napokban: a Windows 10 és a Windows 11 rendszerű számítógépeket használók egy része egyszer csak azt vette észre, hogy megjelent a printerek kezelésére kitalált HP Smart segédprogram a PC-jén - írja az Origo. A Microsoft azóta megerősítette a híreket, valóban a gyári Microsoft Áruház alkalmazásbolt installálta a kéretlen appot, azonban a feltételezésekkel ellentétben nem egy félresikerült szerveroldali beállítás állt a háttérben.

Mint kiderült,

a Windowsok egy hibából kifolyólag átnevezték az érintett felhasználók nyomtatóit „HP LaserJet M101-M106" névre,

a fantom printer megjelenése váltotta ki automatikusan a HP Smart alkalmazás installációját a Windows Áruházból.

Mint írja a portál, a megfelelőnek tűnő nyomtatókezelő segédprogram automatikus telepítése alapvetően egy kényelmi funkció a Windowsban, de az appok engedélykérés nélküli telepítése erősen megkérdőjelezhető praktika a vállalat részéről. Az elmúlt években újból és újból feltűnt mintának megfelelően a Microsoft ezúttal is figyelmen kívül hagyja, hogy a számítógépezők rendelkeznek a PC-jük felett, és az állítólagos érdekeikre hivatkozva, önkényesen döntéseket hoz helyettük. Kérdés még a lap szerint, hogy ezt a rendszert vajon hogyan, vagy sokkal inkább mikor fogják feltörni rosszindulatú támadók.

Címlapról ajánljuk
Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Orbán Balázs a Patrióták Európáért megszületéséről és az új politikai szövetség jövőjéről

Nem mi leszünk az egyetlenek, akik fújják ebben az együttműködésben a passzátszelet, de mint alapító a Fidesz–KDNP biztos, hogy megkerülhetetlen szereplője lesz az együttműködésnek – mondta Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a vasárnap bejelentett kezdeményezésről. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a nemzeti konzervatív pártok együóttmáködési esélyéről, a közös fellépés esélyéről és egy páneurópai párt felépítésének a lehetőségéről is.

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Kicsit kezd magára találni Amerika

Kicsit kezd magára találni Amerika

A vasárnapi francia választást követően nagy emelkedést figyelhettünk meg a piacnyitásban az európai tőzsdéken, a legnagyobb ralit a francia tőzsdénél láthattuk. Később kicsit romlott a hangulat, de az alapvetően így is pozitív miliőben alultejesítő volt a magyar tőzsde, elsősorban az OTP gyengélkedésének köszönhetően. A tengerentúlon kisebb mozgások voltak megfigyelhetőek a nyitáskor, a Tesla azonban nagyot emelkedik a holnapi értékesítési adatok előtt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×