eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
The upset teenage Asian boy is reading alone on his smartphone late at night, caught in the grips of adolescent social media addiction
Nyitókép: Thai Liang Lim/Getty Images

Egyes telefonok sorra adják ki a riasztásokat a Google-alkalmazás miatt

Egy bosszantó hibáról van szó.

Az amerikai szankciók 2019-es bevezetése óta a Huawei telefonokra hivatalosan nem lehet feltelepíteni a Google szolgáltatásrendszerét, erre legfeljebb manuálisan, némi trükközéssel van lehetőség. Akik ezt megtették, újabban egy figyelmeztető üzenetet kapnak arról, hogy a Google (alkalmazás) vírusos - írta külföldi és magyar tapasztalatok alapján a hvg.hu.

A készülékek „TrojanSMS-PA” típusú vírusként jelölik meg a Google appot, amelyet azonnal el kell távolítani, mert szerinte az SMS-eket küld a felhasználó nevében, fizetős szolgáltatásokra regisztrál, valamint ellopja a felhasználók adatait.

Persze a Google alkalmazás nem vírus. A jelenségről a Huawei telefonjaira gyárilag telepített Avast szoftver fejlesztője adott ki közleményt: a cég a biztonsági rendszer tévedéséről ír, hozzátéve, hogy kedden elkészültek a hibát kijavító frissítéssel.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Kiss László: gigantikus kataklizmákba enged betekintést a kínai Hold-lelet

Visszatért a Földre a Hold távoli oldaláról gyűjtött ritka kőzetmintákkal a kínai űrszonda. Kiss László csillagász, akadémikus, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója szerint a küldetés különlegessége, hogy először érkezett vele olyan holdi kőzetminta, amelyet egy szonda a Hold távoli, Földről nem látható oldalán gyűjtött.

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×