eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Francia bulldog a Kutyás Critical Mass felvonuláson Budapesten 2019. október 12-én.
Nyitókép: Francia bulldog a Kutyás Critical Mass felvonuláson Budapesten 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán

Kapott már puszit a kutyájától? Nem azért teszi, amiért gondolja

Szinte mindenki cukiságnak tartja, ha kutyája megnyalja. A kérdés, hogy veszélyes-e ez, és egyáltalán, miért csinálja ezt az eb.

De cuki, nézd, hogy szeret - mondják sokan, amikor kutyájuk arcon nyalja. A gazdák többsége úgy gondolja, hogy ez a szeretet jele, de nem feltétlenül van ez így.

Az enkutyam.hu ad magyarázatot az állatok viselkedésre. Azt írják: a lelkes nyalogatással a kutya több dolgot is kifejezhet. Egyrészt mutathatja a kötődést, de ezt nem tőlünk, hanem anyjától tanulta, hiszen ő is nyalogatta, tisztogatta kölyökkutya korában a kedvencünket.

Dr. Bodó Andrea állatorvos arról is beszélt a lapnak, hogy csak a bőrünk „íze kedvéért” is tesznek ilyet, egyszerűen azért, mert szeretik a bőrön lévő verejték sós ízét.

Azonban figyelnünk kell arra is, hogy a nyalogatás az éhséggel is összefügghet, azaz egyszerűen enne már, és erre figyelmeztet.

A szakember azt is megvilágította, hogy a nyalakodásnak csekély a kockázata. Mindaddig, amíg nincsen nyílt seb az ember kezén a kutya nyála csekély egészségügyi kockázatot hordoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×