eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Kid covering eyes of her mother from behind while she is driving car
Nyitókép: Martin Novak/Getty Images

Minden hatodik autóvezetőnek ugorhat a jogosítványa

A sofőrök azt állítják, jól látnak, de egy felmérés kiderítette, valójban ez tévedés.

Minden hatodik sofőr alkalmatlan a vezetésre a látási képességei alapján – derül ki a Federal Highway Research Institute felméréséből. A 377 résztvevő 99,2 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább jó vagy nagyon jó a látása. Az ezt követő szemvizsgálaton azonban a válaszadók 16,4 százaléka megbukott – írja az economx.hu.

A Német Szemészeti Társaság szerint ezeknek a sofőröknek egyáltalán nem is szabadna vezetnie, és az olyan betegségek előjeleit, mint például a szürkehályog, nem szabad elhanyagolni, mivel számos helyzetben rontják a vezetési képességet.

Ezenkívül az életkor előrehaladtával nő a zöldhályog kialakulásának kockázata is, ami miatt a vezetés során a járókelők, a közlekedési táblák, a kerékpárosok vagy más autósok teljesen eltűnnek a látóterünkből.

Ezzel együtt a halálos balesetek kockázata is gyorsan nő, ugyanakkor a jogosítvány elvesztésétől való félelem a legtöbbször alaptalan: egy szemüveg vagy műtét gyakran segít, vagy ha elkerüljük, hogy szürkületben vezessünk.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×