eur:
394.63
usd:
368.04
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Ácsteszér, 2022. november 14.MTI/Bodnár Boglárka
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Listán azok a túlárazott élelmiszerek, amiket jobb kerülni

Egyes drága élelmiszereket nem feltétlenül éri meg megvásárolni azoknak, akik most spórolni szeretnének.

A tavalyi év második felétől kezdtek el az élelmiszerek nagy mértékben drágulni, azóta nemigen volt megállás. Júniusban az élelmiszer-infláció még mindig 29 százalék fölött volt, és bár azóta az árak emelkedése megtorpant, ez nem jelenti, hogy minden olcsóbb lett. Különösen vonatkozik ez azokra a termékekre, amelyek már az áremelkedések előtt is sokba kerültek, legalábbis ár-érték arányban.

A delish.com összegyűjtötte, melyek azok a túlárazott élelmiszerek, melyek megvételét érdemes elkerülni azoknak, akik inkább spórolnának:

  • Készételek: ezek közül a rizses egytálételek a legdrágábbak. A rizs olcsó alapanyag, a legtöbb termék tulajdonképpen ebből áll, mellé csak mutatóba kerül hús vagy zöldség. Ha magunk készítjük, sok pénzt spórolhatunk, és időben is gazdaságosan jövünk ki, ha előre megtervezzük a heti menüt, amit aztán le is fagyaszthatunk.
  • Granola: a granolában vannak aszalt gyümölcsök, diófélék, de legnagyobb mennyiségben zabot tartalmaz, ami szintén filléres összetevő. Granolát magunk is készíthetünk, még a drágának számító aszalványok és magvak megvásárlásával is kevesebből kijön, mint a kész bolti.
  • Csomagolt bogyós gyümölcsök: szezonon kívül aranyárban lehet kapni ilyesmit, hiszen távoli országokból érkeznek. Vagy megvárjuk a nyarat, vagy beérjük a fagyasztottal, ami még mindig jobban megéri, mint a csomagolt.
  • Csomagolt szeletelt gyümölcsök: gyors és egyszerű, ráadásul egészségesebb, mint ha valamilyen édességgel toldanánk meg a munkahelyi ebédet. Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy megvásárolni és otthon összeállítani a saját gyümölcskeverékünket sokkal olcsóbb.
  • Csomagolt saláta: a túlárazott élelmiszerek listáján előkelő helyen szerepelnek a pár szem olajbogyóval, 4 darab sajtkockával "felturbózott" saláták. Ha tehetjük, kerüljük el valamennyit jó messzire, mert ez nemcsak túlárazás, kész rablás.
  • Diákcsemege Megéri diákcsemegét vásárolni? Jól látszik az összetevők arányán, hogy gyakorlatilag mazsolát veszünk, jó drágán.
  • Csomagolt szószok, mártogatósok: az egyéb sós rágcsálnivalókhoz kapható szószokból, mártásokból, kismillió kapható, de mindegyiknek elég borsos az ára. Otthon töredékéből elkészíthetjük valamennyit, ráadásul nem kerül bele semmilyen mesterséges ízfokozó és tartósítószer.
Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×