eur:
395.03
usd:
367.99
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Facebook/ Flipper Zero

Szinte mindent fel lehet törni ezzel az eszközzel, ráadásul bárki könnyen megveheti

Napjainkban könnyen a hackerek célpontjaivá válhatnak eszközeink, egyes esetekben komoly problémákat okozva.

A Flipper Zero egyfajta hackereszköz, amit még 2020-ban, Oroszországban dobtak piacra, ám az ukrajnai háború 2022 eleji kirobbanása óta a cég elhagyta az országot. Az eszközzel gyakorlatilag gyerekjáték feltörni bármilyen zárat, vagy behatolni kis túlzással bármilyen rendszerbe – írja a hvg.hu.

A TechCrunch szerint az eszköz iránt komoly az érdeklődés: a kickstarteres előrendelésekből 5 millió dollárnyit értékesítettek, a tavalyi évben összesen 25 millió dollár (8,5 milliárd forint) értékben adtak el Flipper Zerókat.

Idén már jó úton haladnak a 80 millió dolláros – vagyis körülbelül 27 milliárd forintos értékesítés felé.

A Flipper Zero egy multifunkciós eszköz, ami mindenkinek szól, akit kicsit is érdekel a kiberbiztonság, beleértve azokat is, akik rossz célokra használnák fel. Segítségével manipulálni lehet például a vezeték nélküli eszközöket (akár garázskapukat is ki lehet nyitni), RFID-kártyás rendszereket (ilyenek a társasházi beléptetők is), de sok más zárrendszerre is be lehet programozni.

Az eszköz tehát gyakorlatilag bárhová bejutást biztosít, ennek fényében pedig elgondolkodtató, hogy jó ötlet-e ilyesmit terjeszteni, főleg, ha az eszköz még számos potenciálisan veszélyes megoldással is rendelkezik.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×