eur:
394.56
usd:
365.78
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Middle-aged woman leaned on sofa resting in living room cools herself with orange colour hand fan touch forehead feels unwell suffers from unbearable hot summer weather at home without airconditioner
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Berobban a hőség, olyat mutat a hőmérő, amit nagyon régen

Már hétfőn 36 fok is lehet, de szerdán már közelíti majd a 40-et.

Fokozódik a kánikula a jövő hét első felében, szerda délután akár 38 Celsius-fok is lehet, majd a hét második felében némileg mérséklődik a meleg. Csütörtökön többfelé előfordulhat zárpor, zivatar – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn napos idő lesz, csak kevés fátyol- illetve lapos gomolyfelhő lehet az égen, de ezek csapadékot nem adnak. Hétfő délután ugyanakkor egyre több fátyolfelhő szűrheti a napsütést, az északi megyékben gomolyfelhők is képződhetnek, késő délután, kora este észak felől záporok, zivatarok érhetik el az országot. Az esetlegesen kialakuló zivatarokat leszámítva gyenge vagy mérsékelt légmozgásra számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 11 és 21 fok között alakul, a városokban, vízpartokon lesz enyhébb, a hidegre hajlamos helyeken pedig hűvösebb a hajnal. A csúcshőmérséklet hétfőn 30 és 36 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×