eur:
395.06
usd:
367.72
bux:
71616.17
2024. július 2. kedd Ottó
Tavaszi időjárás, gomolyfelhős, napsütéses idő.
Nyitókép: Roman Studio/Getty Images

Velünk marad a hűvösebb idő, de változás közelít

Kedden szeles, de száraz idő várható, azután viszont csapadék érkezik. Májusi eső!

Az Atlanti-óceán fölött ciklon örvénylik, melynek hosszú frontrendszere a Brit-szigetek felett is áthalad, itt csapadékos, felhős időt okozva.

Ugyanakkor a kontinens többi részén nagyrészt eseménytelen az idő, csak Közép-Európában fordulnak elő záporok, zivatarok egy sekély ciklon hatására. Északkelet-Európa felett továbbra is egy nagy kiterjedésű magasnyomású rendszer található, amit száraz, hűvös légtömeg tölt ki. Területén a hőmérséklet jócskán elmarad az ekkor szokásostól, míg a kontinens legmelegebb térségén - az Ibériai-félszigeten - a 30 fokot is megközelíti a csúcsérték. Az anticiklon peremén hűvösebb és szárazabb légtömeg érkezik a Kárpát-medencébe.

Általában napos, gomolyfelhős idő várható. Sokfelé lesz élénk a keleti szél, de már csak egy-egy helyen lehet erős széllökésre számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélcsendes északi fagyzugokban ennél hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 15 és 20 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Sziget: a magyarok vásároltak legnagyobb arányban Early Bird bérleteket

Hat hét múlva, 2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 142 900 forintért kaphatók, és a szervezők ígérete szerint az italokat, ételeket jórészt a tavalyi áron lehet majd megvásárolni. A pandémia miatt tartott kétéves kényszerszünet után a fesztivál sok szempontból megújult: a szervezőknek idén kiemelt célja, hogy alacsonyan tartsák az árakat. Így, ha a minimálbérhez viszonyítunk, arányaiban akkora kiadást jelenthet 2024-ben a Szigeten bulizni, mint 2008-2010 környékén – számolta ki a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×