eur:
394.42
usd:
365.25
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

Zűr van, rendkívüli frissítés szükséges az iPhone-okon is

Váratlan módon, húsvétkor adott ki frissítési figyelmeztetést az Apple, az asztali gépeket és az okostelefonokat is érinti.

Fontos biztonsági frissítést adott ki az Apple az iOS-hez, iPadOS-hez, MacOS-hez és a Safari webböngészőhöz. Ezek komoly nulladik napi hibákat (azaz olyan sebezhetőségeket, amelyeket még nem publikáltak) javítanak - írta a hvg.hu, hozzátéve, hogy a most talált biztonsági réseket már kihasználták, ezért is fontos a mielőbbi frissítés.

Az egyik (CVE-2023-28205) a WebKitet - és így a Safari böngészőt - érinti, és tetszőleges kódfuttatáshoz vezethet speciálisan kialakított webtartalom feldolgozása során.

A másik (CVE-2023-28206) egy írási probléma, ami lehetővé teheti az alkalmazások számára, hogy tetszőleges kódot hajtsanak végre kerneljogokkal, vagyis a legszélesebb, rendszerszintű jogosultságokkal.

A frissítések az iOS 16.4.1, az iPadOS 16.4.1, a macOS Ventura 13.3.1 és a Safari 16.4.1 verziókban érhetők el.

A javítások az eszközök széles körére is kiterjednek: az iPhone 8 és az újabb modellek, iPad Pro (valamennyi modell), iPad Air 3. generáció és az újabb tabletek, iPad 5. generáció és újabb eszközök, valamint iPad mini 5. generáció és az utódai, valamint a MacOS Big Sur, Monterey és Ventura operációs rendszert futtató Mac gépek.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×