eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Máris kóstolgatják a felhasználók a vadonatúj YouTube-funkciót

Tartalomkészítők kis csoportjával tesztelte a YouTube a videók szinkronizálásának lehetőségét, mellyel sokkal nagyobb közönségre tehetnek szert a platformon tartalmakat közzétevők.

Az egyik legismertebb youtuber, a 24 éves MrBeast is azok közt volt, akik kipróbálhatták, milyen a videók szinkronizálása. A tartalomkészítő tizenegy nyelven szinkronizálta egyes feltöltött kisfilmjeit - írja a NBC News.

"Mivel olyan sokféle tartalmat készít, az elmúlt évben megkértük MrBeastet és alkotók egy kis csoportját, hogy segítsenek a csapatunknak tesztelni egy új funkciót, amely lehetővé teszi a youtuberek számára, hogy többnyelvű hangot adjanak a videóikhoz" - írta Ritz Campbell, a YouTube termékmenedzsere egy csütörtöki blogbejegyzésben.

A YouTube alkotói kapcsolattartójával, Rene Ritchie-vel készített interjúban MrBeast elmondta, hogy a videók szinkronizálásának lehetősége - ahelyett, hogy számos külön csatornát hozna létre, amelyek kizárólag azért léteznek, hogy más nyelveken is elérhetővé tegyék a tartalmát - egyszerűsíti a munkafolyamatokat.

"Sok különböző csatornával rendelkezni őszintén szólva sokkal több munkát jelent. Sokkal egyszerűbb, ha minden egy központi helyen van"

- árulta el.

A youtuber szerint a szinkronizálás lehetősége nemcsak neki segítség, hanem a nézőknek is, mert így egyszerűbben juthatnak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz saját nyelvükön.

"Mindegy, hogy Mexikóban, Brazíliában vagy Indiában élsz - minden változat ott van egyetlen videóban, ez jóval egyszerűbb így" - fogalmazott.

A YouTube tartalomgyártók ezreire tervezi kiterjeszteni a funkció elérhetőségét. Az új nyelvi funkciók tesztelése során az alkotók azt tapasztalták, hogy a többnyelvű szinkronizálást kínáló videók nézési idejének 15 százaléka nem a videó eredeti nyelvén történő megtekintésből származik. Januárban a nézők naponta átlagosan

több mint 2 millió órányi szinkronizált videót néztek meg.

A szinkronos változatok a hangbeállításokon keresztül érhetők el: a platformon már most 3500 többnyelvű videó érhető el, összesen 40 nyelven.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×