eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Twitter, Pantone

Itt az 2023-as év színe!

A jövő év színe a Viva Magenta névre hallgató árnyalat.

A Viva Magenta a bíborvörös egy árnyalata, amely a meleg és a hideg között egyensúlyoz. A Pantone szerint szokatlan árnyalat, melyet szokatlan időkre terveztek.

"A Viva Magenta bátor és nem ismer félelmet, lüktető szín, amelynek túláradó ereje optimizmust és örömöt sugároz. Erőteljes és erőt adó, élénkvörös, amely korlátok nélküli kísérletezésre és önkifejezésre ösztönöz. Ez a határtalan árnyalat mindenkit felráz" – szól a közlemény, melyet a CNN idézett.

A Pantone által merésznek, szellemesnek és befogadónak nevezett Viva Magenta a korábbi év színeihez hasonlóan a legújabb trendeket hivatott tükrözni olyan ágazatokban, mint a divat, a szépség, a technológia, a design és a lakberendezés.

Az árnyalatokat évről évre

a korszellem megragadására választják ki.

A bizonytalansággal jellemezhető években ez gyakran olyan színt jelent, amely megnyugtat vagy lelkesít.

Laurie Pressman, a Pantone Color Institute alelnöke szerint a Viva Magenta a világjárvány közepette a megnyugvást, a bizalmat és a kapcsolatot jelképezi egy olyan világban, amely éppen talpra próbál állni.

"Eléggé szokatlan időket élünk. Az egyetlen dolog, ami megszokottá vált, az a szokatlanság. Sok minden befolyásolta gondolkodásunkat az utóbbi években, de kétségtelen, hogy a legnagyobb hatása a Covidnak volt rá" – mondta a CNN-nek Pressman.

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója szerint a bíbortetvek festékanyaga ihlette a színt.

"Ahogy a virtuális világ egyre hangsúlyosabb részévé válik mindennapi életünknek, a természetből és a valóságosból szeretnénk inspirációt meríteni.

A Viva Magenta a természet erőit megidézve pezsdíti fel szellemünket,

segít nekünk belső erőnk kiépítésében" – nyilatkozott.

A Pantone a Pantone színskála megalkotásáról ismert, amelyet a színek azonosítására és egyeztetésére használnak olyan iparágakban, mint a nyomdaipar, a grafikai tervezés és a divat. Az év színét több mint 20 éve hirdeti ki. Ez tavaly a Very Peri nevű új színárnyalat volt – az első olyan színárnyalat, melyet a Pantone maga alkotott az év színének, nem pedig katalógusából választotta ki azt.

Címlapról ajánljuk
Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Lévai Ferenc: páriákká váltak Magyarországon a halgazdaságok

Halastavak természetiérték-fenntartó szerepének támogatása címmel több mint hárommilliárd forintos kerettel nyílt pályázati felhívást írtak ki a haltermelőknek. Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője szerint ez a támogatás gyakorlatilag semmire sem elég, az ágazatot magára hagyták.

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×