eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Juharlevelekkel borított sír Nyíregyházán, az Északi temetőben mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt, 2022. október 30-án. Mindenszentek ünnepe a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek emléknapja, a protestantizmus az elhunytakról emlékezik meg november 1-jén. Az ezt követő halottak napja fokozatosan vált egyházi ünnepből az elhunytakról való általános megemlékezés napjává, ezekben a napokban gyertyát, mécsest gyújtunk elhunyt szeretteink emlékére.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Egyelőre csak az ország felében süt ki a nap - előrejelzés

Az ország délnyugati felén több órára kisüt a nap, míg az északkeleti részeken továbbra is marad a napok óta tartó borult, párás idő. A folytatásban már nagyobb területen lehet némi napsütés.

Kedden, mindenszentek napján délelőtt a látási viszonyok fokozatosan javulnak, és az ország délnyugati felén a rétegfelhőzet is egyre nagyobb területen felszakad, feloszlik, és naposra fordul az idő. Az Északi-középhegység, az Észak-Alföld, illetve jó eséllyel a főváros térségében azonban nem várható változás, továbbra is borult, párás marad az idő. Érdemi csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás alakulhat ki. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, majd délutántól az Észak-Dunántúlon északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 12 és 16 fok között alakul, de az ország délnyugati felén általában 18 és 23 fok lesz a jellemző - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Szerdán, halottak napján - a hét első munkanapján - többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő valószínű, de helyenként napos időszakok is lehetnek. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. A szitálás mellett helyenként eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél főleg az északi megyékben megélénkül. Hajnalban 7, 12, kora délután 13, 16 fok között alakul a hőmérséklet, de ahol kisüt a nap, ott enyhébb időre számíthatunk.

Csütörtökön keleten inkább borult, párás idő lesz a jellemző, a Dunántúlon a közepesen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Nappal a ködfoltok zsugorodnak. Legfeljebb szitálás fordulhat elő. A délkeleti, keleti szél néhol megélénkül. Hajnalban 2, 11, kora délután 13, 18 fok között alakul a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×