eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária
Légyölő galóca (Amanita muscaria) egy Gyálhoz közeli erdőben, melynek kalapja jellegzetes félgömb, illetve domború, végül idősebb gomba példányoknál kiterülő 10-20 cm átmérőjű is lehet. Piros színe különböző árnyalatú. Főleg ősszel fordul elő, a hűvösebb időjárást kedveli. Hazánkban fenyőerdőben, nyírfák alatt és tölgyesekben fordul elő. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faludi Imre

Már látszik, mikor és mi vet véget a békés őszi időjárásnak

A hétvégéig marad a csöndes idő sok napsütéssel.

A kontinens középső részei fölött anticiklon található, hatására napos, száraz idő uralkodik.

Európa nyugati partvidékén tartózkodik egy hidegfront, amely miközben a kontinens belseje felé halad, egyre inkább gyengül, szétesik. Számottevő csapadékot csak Skóciában és Norvégia partjainál okozott.

A Kelet-európai-síkságon szintén frontok teszik változékonnyá az ottani időjárást.

A Mediterráneum vidékét labilis légtömeg tölti ki, emiatt arrafelé záporok, zivatarok alakulnak ki.

A Kárpát-medence időjárását is alapvetően anticiklonális hatások irányítják, éjszaka a fent említett gyengülő hidegfront hazánkat is súrolja, de térségünkben fel is oszlik, így jelentős változást nem okoz.

A nap első felében fokozatosan javulnak a látási viszonyok, a felhőzet is lassan szakadozik, gomolyosodik,

a keleti országrészben kevesebb, másutt több napsütés valószínű.

Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Estétől mindenütt mérséklődik a légmozgás, már csak az Alpokalján élénkülhet meg az északi szél.

A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között valószínű, de a kevésbé felhős dunántúli tájakon ennél kissé hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 16 és 21 fok között várható.

Vaszkó András Imre a videóban elmondja, hogy pénteken érkezik egy front, mozgalmasabbá válik a légkör, de nagy csapadék attól sem várható, sőt a hétvégére melegszik is még valamennyit az idő.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Lángszóró drónokat vetett be az ukrán hadsereg - Ukrán háborús híreink vasárnap

Az ukrán légierő szerint Oroszország szombaton összesen 67 nagy hatótávolságú drónt indított egy éjszakai tömeges támadás során, amelyek közül 58-at sikerült lelőni, a légvédelmi egységeket Ukrajna 11 régiójában vetették be, Kijevben a parlament épülete mellett is találtak drónroncsokat. Közben lángszóró drónokat használ az ukrán hadsereg, hogy felégesse az oroszok állásait, az orosz hadsereg pedig elfoglalta a donyecki régióban található Novohrodivka települést. Ukrajnai háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×