eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay

Negyvenegy fok októberben? Igen, és nem is olyan messze tőlünk

Törökországban és Cipruson is ennyit mértek. Erre korábban nem volt példa ebben a hónapban.

Korábban soha nem volt még ilyen meleg október folyamán egyik országban sem. Kínában hétfőn szintén hasonló forróság volt – írja az Időkép.

Rendkívül meleg levegő alakította október első két napján az időjárást a Földközi-tenger keleti medencéjében, melynek eredményeképpen Törökországban és Cipruson is a legforróbb októberi napot jegyezték fel a mérések kezdete óta. Mindkét országban tizedre pontosan 41,2 fokot mértek, a törökországi Antalyában szombaton, Cipruson pedig vasárnap.

Azt írják, hogy bár hűvösebb lett, most is harminc fok körül vannak a maximumok.

A forróság azóta jelentősen mérséklődött, de továbbra is meleg, nyári idő jellemző a térségben 30 fok körüli maximumokkal.

A Kína keleti részén fekvő Anhui Qingyangban pedig 40,9 fokig forrósodott a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Folytatódnak az orosz bombázások, miközben az ukránok katonai célpontoknak látszó bábukkal próbálkoznak - Háborús híreink vasárnap

Az orosz bombázás három civilt ölt meg szombaton Ukrajna déli részén, Herszonban - közölték tisztviselők. Az éjszakai orosz csapások miatt több mint 100 ezer háztartás maradt áram nélkül Észak-Ukrajnában, és megszűnt a vízellátás egy regionális fővárosban - közölték szombaton az ukrán hatóságok. Közben tűz ütött ki egy gázvezetéken a Krímben - közölték vasárnap az oroszok által telepített hatóságok, akik szerint baleset történt, áldozatok pedig nincsenek. Az ukrán légierő parancsnoka mindemellett arról számolt be, hogy erői megtévesztették az orosz csapatokat katonai célpontoknak látszó modellekkel, amelyek ellen az oroszok rakétákat vetettek be. Háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×