eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az M5-ös autópálya újonnan átadott csengelei csomópontjához vezető út 2021. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Sci-fibe illő világító sávok teszik biztonságossá a közlekedést egy útszakaszon

A fejlesztéssel Ausztráliában találkozhatnak az autóval közlekedők.

A Tarmac Linemarking nevű útépítő vállalat modernizált egy közel egy kilométeres útszakaszt Victoria állam délkeleti részén – írja a news.com.au.

A portál azt írja: az útburkolati jelek a fotolumineszcencia miatt világítanak, tehát a jelölés anyaga elnyeli a fényt, majd újra kisugározza.

Éjszaka világító útjelzések. (forrás: Tarmac Linemarking; news.com.au)
Éjszaka így világít az útszakasz Ausztráliában. (Forrás: Tarmac Linemarking).

A különleges útszakasz kormányzati támogatás révén valósult meg. A politikai vezetés alapvetően arra biztosított pénzt, hogy találjanak ki olyan útkezeléseket, amelyek biztonságosabbá tehetik a közlekedést.

A világító útburkolati jelek fokozzák a vezetés élményét, és javítják a közeli táblák, valamint kanyarok láthatóságát. Azt nem lehet tudni, hogy borult idő esetén mennyire hatásos a fejlesztés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×