eur:
393.62
usd:
364.53
bux:
71848.11
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Jó is és rossz is lesz a keddi időjárásban

Lesz is, meg nem is csapadék a következő napokban, ugyanis helyi záporok, zivatarok szinte bárhol előfordulhatnak, de nagy területet érintő áztató esőnek kicsi az esélye. Hőség viszont nem lesz, mérsékelten meleg időre számíthatunk.

A kiadós esőre sajnos tovább is várnunk kell, miután a következő napokban is inkább helyi jellegű záporok, illetve zivatarok alakulhatnak ki, de az ország nagyobb része száraz marad – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Hőséggel azonban már nem kell számolni, csak mérsékelten meleg idő várható a héten.

Záporokra, zivatarokra kedden a korai órákban főként a Dél-Dunántúl, Kelet-Dunántúlon lehet számítani, illetve a főváros térségében, majd később az Alföldön is, de csak szórványosan. Napközben inkább már csak az ország déli, valamint keleti megyéiben eshet, a délutáni óráktól pedig legfeljebb a keleti határrészeken. Ennek megfelelően kedden napközben észak felől csökkenni fog a felhőzet, a sok napsütést tehát inkább csak gomolyfelhők zavarhatják.

A hajnali 15-21 fok után a legmelegebb órákban 25 és 31 Celsius között tetőzik majd a hőmérséklet, vagyis hőségre nem kell számítani, csak nyárias meleg időre. A szél viszont továbbra is fújni fog, nagy területen lehet élénk: egyrészt az Alpokalja térségében, másrészt az északkeleti megyékben erős lökések is előfordulhatnak.

Ami a folytatást illeti, a hőmérséklet lényegesen nem fog változni a következő napokban, tehát 25 és 30 fok között alakulnak majd a maximumok, de lehetnek kivételek, és a vastagabb felhőzet visszafoghatja a nappali felmelegedést. A hajnalok viszont igen frissítőek lesznek, így érdemes lesz szellőztetni – hangzik el az OMSZ előrejelzésében. Nagy területet érintő, áztató eső továbbra sem várható, inkább helyi jellegű záporok, zivatarok fordulhatnak elő.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×