eur:
395.26
usd:
367.5
bux:
71504.92
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A győztes ausztrál Ashleigh Barty ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:3, 7:6 arányban győzött az amerikai Danielle Collins ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjében Melbourne-ben 2022. január 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AAP/Dave Hunt

Gyerekkönyvet ír volt világelső teniszező

Utána jöhet az önéletrajzi kötet.

Gyerekeknek szóló, több részből álló könyv írásába kezdett Ashleigh Barty korábbi világelső női teniszező, aki nagy meglepetésre márciusban váratlanul bejelentette visszavonulását.

A 25 éves sportoló Little Ash (Kicsi Ash) címmel hatrészes sorozatot ír, amely a tervek szerint júliusban jelenik majd meg, és az ausztrál híresség életének és családjának történetét dolgozza fel.

"Nagyon szórakoztató ez a projekt, mindig is szerettem volna valami ilyesmit készíteni" - mondta a könyvről Barty, aki elárulta, ötéves unokahúga, Lucy tökéletes korban van ahhoz, hogy segítséget nyújtson neki a történet összeállításában.

Barty úgy tervezi, hogy novemberben a sportpályafutásáról szóló önéletrajzi kötetet is megjelentet.

A teniszező március 23-án, pályafutása csúcsán jelentette be visszavonulását. Barty 2010 óta volt profi, de 2014-ben egyszer már abbahagyta a teniszt, majd két évvel később visszatért. Egyesben három Grand Slam-tornán diadalmaskodott: 2019-ben a Roland Garroson, tavaly Wimbledonban, idén pedig az Australian Openen, ahol 44 év után az első hazai bajnok lett. Összesen 15 versenyt nyert, 305 mérkőzésen győzött és 102-n kapott ki.

Párosban 12 tornán, köztük a 2018-as US Openen győzött, a három másik GS-viadalon finalista volt.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Ma reggel is a 395-ös szinttel harcol a forint

Nem tud eltávolódni a 395-396 környékéről a forint, bármilyen kilengés után visszatér ide. Ma reggel is 395 környékén kezd az euróval szemben. Az utóbbi hetekben a nemzetközi hangulat változása billentette ki olykor-olykor a jegyzést, de ahogy a dollár is trendszerűen oldalazott, úgy a forint is visszatért ugyanoda mindig. A háten érkező amerikai foglalkoztatottsági mutató talán változtat ezen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×