eur:
392.88
usd:
363.34
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Bishkek, Kyrgyzstan - June 6, 2019: Asus Chromebook. A Chromebook for Education on a wooden desk.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Ön bedőlne ennek a fenyegetően élethű adathalász trükknek?

Nem könnyű kiszűrni, hogy igazi vagy hamisított oldal kerül elénk. A Chrome böngésző érintett.

Igen megtévesztő új adathalász módszerre hívja fel a figyelmet cikkében a hvg.hu.

Az mr.d0x nevű kiberbiztonsági szakértő új módszere a Bleeping Computer szerint olyan, amivel az igazira megszólalásig hasonlító oldalakat lehet kreálni, ezzel is fokozva annak kockázatát, hogy a felhasználó rájuk kattint és elkezdi beírni a szenzitív információkat. Ezt bármilyen oldallal meg lehet tenni, a cikkben például egy Facebook bejelentkező felültetet mutatnak, ember legyen a talpán, akinek feltűnik a különbség a kompromittált (balra) és az igazi között:

A trükköt „Browser in the Browser”-nek nevezi, és mint azt a neve is mutatja, olyan (ál)oldalakról van szó, amik az eredeti lapra kerülve jelennek meg a böngészőben. Ahhoz persze, hogy az oldal tökéletes utánzat legyen, a lap paramétereit – mind a CSS-ben, mind pedig a HTML-ben – meg kell változtatni. Itt elsősorban a méretre, a képek, videók helyére kell gondolni. A tartalmak ugyanis nem mozognak maguktól – hívja fel a figyelmet a cikk.

Az eljárás egyelőre csak a Chrome böngészővel kompatibilis. Az viszont meglehetősen elterjedt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×