eur:
392.83
usd:
363.53
bux:
72272.53
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Ha ilyen mandulát vett, meg ne egye, cianid-veszélyes!

Többféle mandula terméket is visszavontak az üzletekből.

Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandula termékeknél cianid veszély áll fenn, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszahívta ezeket a termékeket – közölte a Nébih.

A magas keserűmandula tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul - magyarázták.

A hivatal arra kérte a vásárlókat, hogy

  • az Alnatura Bio Mandeln 200 grammos kiszerelésű, spanyolországi eredetű, idén november végén lejáró, a Müller üzletlánc által forgalmazott terméket ne fogyasszák el.
  • Szintén problémát észleltek az Alnatura Bio Mandeln 150 grammos őrölt mandulánál, amely ugyancsak a Müller üzletláncban kapható és Spanyolországból származik; ennek a minőségmegőrzési ideje idén augusztus 10.
  • A dennree márkájú, 250 grammos, spanyolországi eredetű Európai mandulát ugyancsak érinti a visszahívás; az idén augusztus 26-ai lejáratú termékeket nem szabad elfogyasztani.

A Nébih azt javasolta, hogy aki vásárolt a visszahívásban érintett termékekből, az a vásárlás helyén érdeklődjön a vételár visszatérítésének lehetőségéről.

További részletek a Nébih oldalán, ide kattintva!

Címlapról ajánljuk
Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Feledy Botond: akár a harmadik legnagyobb frakció is lehet a Patrióták Európáért

Több párt érdeke, hogy az Európai Parlament kitolja a frakciók bejelentésének időpontját. Eredetileg július 4. éjfélkor jár le az informális határidő, az EP alakuló ülésére pedig július közepén kerülhet sor – mondta Feledy Botond. Arra is felhívta a figyelmet, hogy egy frakció megléte és a létszáma meghatározza azt, hogy pénzügyi forrásokban, pozíciókban, felszólalásokban milyen erőt képviselhet majd az Európai Parlamentben.

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×