eur:
396.07
usd:
359.4
bux:
71805.06
2024. szeptember 11. szerda Teodóra
Winter snow
Nyitókép: Andrew Bret Wallis/Getty Images

Hózáportól a napsütésig - ez várható jövő héten

Nem várható komoly lehűlés, enyhe idő lesz a jövő héten, többfelé 10 Celsius-foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn reggel, délelőtt a déli tájakon megszűnik a csapadék, és napközben inkább csak helyenként - inkább északkeleten - fordulhat elő záporeső, hózápor. Egyre nagyobb területen megerősödik, a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén viharossá fokozódik a szél, de ezzel együtt északnyugat felől felszakad a felhőtakaró - a keleti határszélen csak estére -, és több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában plusz 2 és 8 fok között alakul, de az átmenetileg szélcsendes, kevésbé felhős, fagyzugos részeken hidegebb is lehet. Napközben jellemzően 7-8 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden eleinte többnyire napos idő várható, majd napközben erősebben megnövekszik a felhőzet. Néhol zápor, hózápor sem kizárt. A szél továbbra is erős, a Dunántúlon és Budapest körül viharos lesz, estére azonban mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 3 fok között valószínű a hőmérséklet, de a szélvédett tájakon akár mínusz 5 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 9 fok között alakul.

Szerdára virradóra az ország északkeleti felén még lehet kisebb eső, zápor. Napközben számottevő csapadék már nem valószínű, és napsütéses idő várható. A szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 7 fok között, a maximumhőmérséklet általában plusz 9 és 15 fok között várható.

Csütörtök hajnalra főként az északkeleti megyékben foltokban köd és rétegfelhőzet képződik, de ez feloszlik, így túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 9 és 14 fok között alakul.

Pénteken átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de napközben még nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 2, délután plusz 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap néhol előfordulhat futó zápor, hózápor. Szombaton hajnalban mínusz 3 és plusz 3, kora délután plusz 3 és 9 fok közötti értékeket mérhetnek. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 7 és 0, napközben plusz 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk

Pénteken kaphatja meg a nagy zöld jelzést Ukrajna Oroszország bombázására nyugati fegyverekkel

Egyre nagyobb a várakozás, hogy Joe Biden amerikai elnök engedélyezi Ukrajnának a nyugati gyártású, nagy hatótávú rakéták bevetését Oroszországgal szemben. Moszkva a maga részéről azzal fenyegetőzik, hogy megsemmisíti azokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ellentámadásba lendültek Kurszknál az oroszok, évek óta nem látott tettet hajtott végre Moszkva – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Ukrajna még augusztus elején indított váratlanul nagyszabású akciót Oroszország kurszki területei ellen, ahol gyorsan jelentős területek felett vették át az irányítást. Úgy tűnik, Moszkva megelégelte a jelenlétüket. 24 órán belül négy ukrán települést is elfoglalt az orosz hadsereg, köztük egy kisebb méretű várost. 2022 óta nem volt példa arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi települést meghódítottak volna az orosz támadók Ukrajnában. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×