eur:
392.38
usd:
362.4
bux:
71992.16
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila

Merkely Béla előadásával indul az idei Szenior Akadémia – bárkit szívesen látnak

Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait február 7-étől a hatodik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül.

A Szenior Akadémia idei szemeszterét Merkely Béla rektor a Covid-19 elleni küzdelem eddigi tapasztalatait összegző előadása nyitja meg február 7-én. Ezt követően hetente – hétfőnként 18 órától – újabb érdekes témával várják majd az érdeklődőket – olvasható az oktatási intézmény oldalán.

Ahogyan írják, szó lesz többek között a vírusok világáról, civilizációs kórképekről, köztük az evészavarról, a perifériás idegek betegségeiről és ezek diagnosztikájáról, az alvásól, a függőségekről, a baktériumokról, az idegsebészetről és a sejtbiológiáról, az Országos Mentőszolgálat működéséről és az öregedésről is. A részletes program ide kattintva érhető el.

Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője a fentiek kapcsán kiemelte: az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A részvétel ingyenes, a kurzusra egyszeri, online regisztráció szükséges, amivel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők – teszik hozzá.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által.

A Szenior Akadémia korábbi előadásai itt nézhetők meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is tárgyal majd. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×