Infostart.hu
eur:
385.12
usd:
327.61
bux:
110007.72
2025. december 15. hétfő Valér

Dining Guide – Jammertal Arcok – Selim Ölmez: Az osztrákok irigyek lehetnek most a magyarokra

„Meg kell vallanunk, mi, szállodások eleddig nem becsültük meg eléggé az éttermeinket. (...) Kétségtelen, a szállodák éttermeit a hotelszakma egészen a közelmúltig kizárólag a szállóvendégeket kiszolgálni hivatott reggelizőhelynek nézte” – nyilatkozta Selim Ölmez, a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel Budapest vezetője.

Wolfgang Puck osztrák származású amerikai séflegenda idén nyáron Magyarországon nyitotta meg legendás étterembrandje, a Spago első képviselőjét az európai kontinensen. A Ferenciek terénél teljes pompájában felújított és újranyitott Matild Palotában nyílt meg a Spago, melynek Budapestre importálásában kulcsszerepet játszott Selim Ölmez hotelmenedzser.

A szakember a Dining Guide-nak adott friss interjúban beszélt a szállodai éttermek és a helyi közönség változóban lévő viszonyáról, amelyről saját tapasztalatokkal bírnak, hiszen a Matild Palace luxusszálloda mivolta ellenére gyorsan népszerűvé vált a magyar vendégek körében is étterme, a Spago by Wolfgang Puck és a belvárosi háztetők feletti panorámát nyújtó, impozáns Duchess Bar révén.

Az immár két éve a magyar fővárosban élő Selim Ölmez így értékeli a Spago by Wolfgang Puck idei debütálását a budapesti éttermi életben: „Budapest tökéletes választásnak bizonyult az első európai Spago számára, hiszen mindenféle étterem van már a városban, de olyan, ami a Spagóhoz hasonlóan színes, a világ minden tájáról hozott ízeket egyszerre kínálna, nincsen még egy.”

„A Spago ma már egy Michelin Guide által ajánlott étterem, de azt gondolom, hangulatával, életérzésével versenytársai fölé emelkedik. Az osztrákok irigyek lehetnek most a magyarokra – ráadásul Wolfgang Puck nemrég Magyarországot nevezte új otthonának” – fűzte hozzá.

Selim Ölmez beszélt továbbá nagyívű terveikről a következő Oscar-gála kapcsán, amely a budapesti Spago magyar séfjét, Szántó Istvánt is érintik: „Most nem sok minden történik a világban, de az Oscar-gála márciusi eseményén István is meg fog jelenni, ott fog főzni ő is a sztároknak, magyar ízeket is felszolgálnak majd, és az ott kóstolt legsikeresebb ételköltemények fognak megjelenni a Spago-lánc éttermeiben a világ bármely pontján. Jelenleg folynak ez ügyben az egyeztetések az FBI-jal, és ha a csapatunk megfelel a biztonsági követelményeknek, akkor részt vehetnek a magyar szakácsok az Oscar-gálán, és hódító útjára indíthatjuk a magyar ízeket” – mondta el a beszélgetés során.

A teljes interjú elolvasható a Dining Guide – Jammertal Arcok rovatában.

Ez a cikk a Dining Guide-dal együttműködésben készült.

Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Ukrajna csak a NATO-tagságról mondana le, de arra nem is volt reális esélye

Bendarzsevszkij Anton: Ukrajna csak a NATO-tagságról mondana le, de arra nem is volt reális esélye

Bár az áprilisi és az augusztusi tárgyalások nem hoztak valódi áttörést, most ígéretesnek tűnnek a fejlemények. Ukrajna biztonsági garanciák mellett hajlandó lemondani a NATO-tagságról. Ezt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök jelentette be, mielőtt vasárnap Berlinben tárgyalóasztalhoz ült az Egyesült Államok kormányzati delegációjával.

Ondré Péter: a minőségi hal egyáltalán nem olyan elérhetetlenül drága, mint ahogy sokan mondják

Az Agrármarketing Centrum ügyvezetője az InfoRádióban arról beszélt, hogy bár most már több halat esznek a magyarok, a fogyasztás még mindig rendkívül alacsony, és az egész éves fogyasztás harmada az advent időszakra korlátozódik. Pedig EU-s szinten két halfajta tenyésztésében és feldolgozásában is élen járunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.15. hétfő, 18:00
Mészáros Andor
az Eötvös Loránd Tudományegyetem BTK Történeti Intézetének docense
Gyakorlatból versenyelőny − Minden ESG-kulisszatitok a zöld átállás csúcsrendezvényén

Gyakorlatból versenyelőny − Minden ESG-kulisszatitok a zöld átállás csúcsrendezvényén

A Portfolio Green Transition & ESG 2026 konferencia második alkalommal hozza össze a fenntarthatóság úttörőit és a még az út elején járó vállalatokat március elején. A megoldásközpontú, pezsgős koccintással és intenzív networkinggel egybekötött szakmai program minden olyan égető problémát napirendre tűz, amely a zöld átállás kapcsán a vállalatok mindennapjait érinti a megfeleléstől a legújabb technológiai innovációkon át a legjobb gyakorlatokig. Regisztráljon most a legjobb árakon, az első 100 jegyvásárlónak adott esetben külön kedvezménnyel!

EZT OLVASTA MÁR?
×
2025. december 13. 20:29
×
×
×
×