eur:
394.32
usd:
365.17
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Lottószelvények a Szerencsejáték Zrt. Csalogány utcai lottózójában Budapesten 2019. március 22-én. Minden idők harmadik legnagyobb nyereménye, 3,414 milliárd forint a tét az Ötöslottó hétvégi sorsolásán.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ez vár most a legújabb magyar milliárdosra

Több mint fél éves halmozódást követően vasárnap egy szerencsés megnyerte a Hatoslottó 33 éves történetének legmagasabb főnyereményét, 3,165 milliárd forintot. A nyertesnek 90 napja van jelentkezni a nyereményért.

1, 3, 7, 12, 16, 27- ezekkel a számokkal nyert valaki 3 165 377 480 forintot vasárnap a hatos lottón. Bánhegyi Zsófia, a Szerencsjáték Zrt. marketing- és kommunikációs igazgatója elmondta: két rekord is megdőlt. Egyrészt eddig nem látott összegű főnyereményt vitt el a szerencsés nyertes, másrészt harminc hétig halmozódott a főnyeremény, ami az eddigi leghosszabb halmozódási időszak. Legutóbb 2008-ban közelítette meg a 3 milliárdot a főnyeremény a hatoson.

A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen a nyereményért az ún. nagynyertes vonalon, ez 0-24 órában hívható. Ha felhívja ezt a számot, a Szerencsejáték Zrt. ún. feddhetetlen munkatársa jelentkezik, aki megbizonyosodik arról, hogy valóban a nyertes telefonál, bizonyos adatokra rákérdez, amelyek a szelvényen találhatók. Ezt követően megbeszélik a személyes találkozót, ahol a legfokozottabb egészségbiztonsági intézkedések mellett újra beazonosítják a nyertest és a szelvényét. Ha minden sikeresen zajlik, akkor megkezdődik a legizgalmasabb része az egész folyamatnak: a kifizetési eljárás.

Bánhegyi Zsófia hangsúlyozta: a nyertes szelvényt meg kell őriznie a szerencsésnek, fizikai valójában kell bemutatnia, és lehetőleg ne is sérüljön meg, mivel a helyszínen újra ellenőrzik egy terminálon. Ha minden rendben van, akkor közel két hét alatt kifizetik a nyereményt, átutalással.

A nagynyertesek általában egy hónapot követően jelentkeznek, de volt olyan, aki a három hónapot is kivárta

– mondta a marketing- és kommunikációs igazgató.

„Jellemzően várnak pár hétig, valószínűleg addig átgondolják, hogy mit fognak kezdeni ezzel a nagy nyereménnyel, akár egy vagy több bankszámlát nyitnak. Ez nagyon helyes hozzáállás, arra biztatnánk a nagynyerteseket, hogy kifejezetten gondolják át, a későbbiekben mire költik az összeget, és esetleg konzultáljanak pénzügyi tanácsadóval a befektetésekről" - fejtette ki.

Bánhegyi Zsófia felidézte, hogy a hatos lottó történetében előfordult, hogy több mint egymilliárd forintos főnyereményért nem jelentkeztek. Ilyen esetben a Szerencsejáték Zrt. jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja és újra elérhetővé teszi az összeget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

A fordulatokkal teli másfél hónapos kampányidőszak a végéhez ért az Egyesült Királyságban, holnap az állampolgárok Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország-szerte a szavazóurnákhoz járulva fognak ítéletet mondani az elmúlt 14 év konzervatív kormányzásáról. A Keir Starmer vezette Munkáspárt győzelméhez nem fér kétség, viszont számos, a jövőre nézve kulcsfontosságú kérdést befolyásolhat akár egy-két százalékpontnyi különbség is a végeredményben. A tét tehát óriási mindegyik párt és az egész ország számára, így összeszedtük azt az öt legfontosabb szempontot, amelyeket érdemes majd figyelemmel követni a holnap éjjeltől megállás nélkül érkező adatok értelmezésékor.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×