eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
DOHA, QATAR - NOVEMBER 04: Virgil Abloh attends the opening of his exhibition “Figures of Speech” on November 4, 2021 at the Fire Station in Doha, Qatar. The exhibition opens as part of #QatarCreates, a cultural celebration connecting the fields of art, fashion, and design through a diverse program of exhibitions, awards, public talks, and special events, all taking place in the heart of Doha. (Photo by Craig Barritt/Getty Images for Qatar Museums )
Nyitókép: Craig Barritt/Getty Images for Qatar Museums

Elhunyt Virgil Abloh

Egy ritka rákbetegségben elhunyt 41 éves korában Virgil Abloh, a Louis Vuitton divatház sztárdizájnere, a férfi divatcikkekért felelős kreatív igazgató - közölte vasárnap este az LVMH luxuscikkekkel foglalkozó vállalat.

Abloh több mint két éve küzdött a ritka és nagyon agresszív szív angioszarkómával (szívrákkal) - olvasható a dizájner személyes Instagram-oldalán. A 2019-ben megkapott diagnózis után úgy döntött, nem hozza nyilvánosságra betegségét, azóta számos kimerítő kezelést kellett kiállnia. "Eközben munkamorálja, végtelen kíváncsisága és optimizmusa sohasem hagyott alább" - olvasható a közösségi oldalon.

A többek között dj-ként is ismert Abloh saját márkát is létrehozott, az utcai viseletre megalkotott Off-White-ot.

Abloh 2018 márciusa óta dolgozott a Louis Vuitton férfikollekciókért felelős kreatív igazgatójaként, ezt azonban az LVMH csak júliusban közölte. A hír feltűnést keltett: Abloh, aki korábban Kanye West (jelenlegi művésznevén Ye) amerikai zenész kreatív stratégája volt, a Louis Vuitton főnöki posztjára került első afroamerikai származású vezető lett. Ráadásul nem volt képzett dizájner, eredetileg építőmérnöknek és építésznek tanult.

Virgil Abloh 1980-ban Chicago közelében született, majd Rockfordban nevelkedett. Anyja, Eunice Abloh varrónő volt, tőle tanulta meg már fiatalon a mesterség alapjait.

Felesége és két gyereke gyászolja.

"Nagy érdeklődéssel követtem karrierjét, új megközelítési módszerét a divat és a kommunikáció terén" - írta Giorgio Armani olasz divattervező az Armani Twitter-oldalán. "Maradandó nyomot hagytál a világban" - méltatta Lenny Kravitz énekes.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×