eur:
395.26
usd:
368.28
bux:
71527.12
2024. július 2. kedd Ottó
Set for social chat reactions. Trendy thumb up, heart, love, laugh, wonder, sad, and angry head emoticons
Nyitókép: prettywoman/Getty Images

Kényszeres függőséget is okozhat a Facebook használata egy belső kutatás szerint

A kutatásban résztvevők úgy érezték, hogy minden közösségi oldal erre hajt, de a Facebook köti magához a legjobban őket.

Nyolcból egy felhasználónál – vagyis legjobb esetben is 360 millió embernél – súlyos, kényszeres függőségi tüneteket okoz a Facebook – írta a hvg.hu a Wall Street Journal cikke nyomán. Az amerikai lap a Facebook egyik, 2019-ben feloszlatott belső vizsgálati egysége által hozott megállapításokat tartalmazó dokumentumokhoz jutott.

Mint írják, a kényszeres függés ráadásul nem önmagában értelmezendő: a legtöbb ember, aki így használja a közösségi oldalt, problémákkal küzd az alvás, a munka, valamint a gyermeknevelés területén is – vagyis internetfüggő. A kutatásban résztvevők úgy érezték, hogy minden közösségi oldal erre hajt, de a Facebook a leghatékonyabb ezen a téren.

A kutatók szerint ez nem a klasszikus értelemben vett függés, mert nem úgy hat az agyra, ahogy például az alkoholizmus.

Az pedig nem világos, hogy azért alszanak-e rosszul a függők, mert sokat használják a Facebookot, vagy azért használják-e sokat, mert alapvetően nehezen alszanak. További kutatásra azonban nem volt lehetőségük, mert feloszlatták a csoportjukat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a logisztikai parkokra vonatkozó szabályok

Új fogalommal egészült ki a szabályozott parkok hálózatára vonatkozó szabályozás: 2025. január 1-től egyes vállalkozások kizárólag akkor végezhetnek az adott telephelyen logisztikai tevékenységet, ha a „Logisztikai Park” címet megszerezték. Mivel ennek elnyeréséhez számos adminisztratív feladatot szükséges elvégezni, a határidő rövidségére tekintettel érdemes minél korábban benyújtani az érdekelteknek a cím elnyerésére irányuló pályázatot. A témában Szűcs Anikó Edit és Takó Zsófia, a DLA Piper Hungary ingatlanjogi csoportjának szakértői készítettek összefoglalót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×