eur:
394.68
usd:
366.71
bux:
71580.11
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Fürdőzők labdáznak a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon, Fonyódon 2021. július 27-én.
Nyitókép: Fürdőzők a Balatonban a bélatelepi szabadstrandon 2021. július 27-én. MTI/Varga György

Durvul a hőség, zivatarok is jöhetnek

A tartós hőség miatt két megyére szerdára is kiadta legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetését az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben azt írták: az északi, északnyugati tájak kivételével szerdán is nagy területen 27, délkeleten 29 Celsius-fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Emiatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adták ki a harmadfokú figyelmeztetést. Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére másodfokú, a többi megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az országos előrejelzés szerint a leghidegebb órákban 15-23 fok várható. Szerdán napközben 31-38 fokig melegszik fel a levegő.

Felhívták a figyelmet arra is: nem kizárt, hogy a hajnali, reggeli órákban az északkeleti tájakon lehet egy-egy zivatar, estétől a Dunántúl északi felén fordulhatnak elő zivatarok, amelyekhez viharos széllökés, intenzív csapadék és jégeső társulhat.

Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológia Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfő déltől péntek éjfélig harmadfokú intézkedésként elrendelte a hőségriadót.

Hétvégére változik a helyzet

A hőhullám az ország északnyugati felén péntekig, délkeleten viszont a hét legvégéig kitart. Hullámzó, lassú mozgású front érkezik ugyanis északnyugat felől szombat-vasárnap, amelynek hatására sokfelé kell zivatarokra is számítani.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Gálik Zoltán a Patrióták Európáért szövetségről: sok a kérdőjel, de akár teljesen új színezetet is adhatnak az EP-nek

Az 1970-es évek vége óta egyre több politikai kompetenciát szerzett az Európai Parlament, és frakcióinak – az Európai Tanács mellett – jelentős szerep jut az uniós jogalkotásban – mondta az InfoRádióban a Budapesti Corvinus Egyetem docense. Gálik Zoltán hozzátette: az EP-képviselőknek a politikai közösségformálás szempontjából is nagyon fontos a frakciótagság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Nyugat-Európában bukkant fel egy orosz tengeralattjáró – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. Az ukrajnai háború kezdete óta legalább két esetben is tevékenykedtek orosz tengeralattjárók Írország partjainál – írta meg a Bloomberg hírszerzési források alapján. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×