eur:
392.88
usd:
363.4
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Facebook

Az ottalvós táborok hírére újra bejelentkezett a börzsönyi medve

A Dunakanyartól alig pár kilométerre barangol egy nagy, barna állat. A minap újra belenézett a vadkamerába.

Napokon belül lehetővé válnak az ottalvós táborok Magyarországon, a Börzsöny márpedig kedvelt kirándulóhely, sokan szívesen túráznak, táboroznak arrafelé.

Korábban egy kameracsapda viszont észlelte, hogy "reaktiválta" magát egy medve a Börzsönyben, fényképek készültek az állatról, a minap pedig egy Márianosztra melletti vadkamera lencséje előtt haladt át az állat, mint arra a Börzsöny Élővilága Facebook-csoportban ráirányították a figyelmet.

Bár elméletileg nem keresi ember társaságát sem a medve, sem a Börzsönyben szintén jelen lévő farkas és hiúz, nem árt tudatosítani, hogy "a medve a főnök". Ha találkozunk vele, van mit tennünk, itt szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat.

A jelenség érdekessége, hogy a XX. század elején kipusztultnak könyvelték el a medvéket Magyarországon, de az 1980-as évektől fokozódtak a vadmegfigyelések. Szakértők szerint a medve nem szaporodik Magyarország területén, csak néha áttéved a határon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×