eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay

Kijött az iPhone újítása, ami felforgathatja a piacot

Az iOS frissítése több lehetőséget nyújt az adataikra vigyázó felhasználóknak, ám a Facebook és más cégek pert indítottak.

Elkészült az Apple iOS operációs rendszerének legújabb, 14.5-ös frissítése. Ez olyan változtatást hajt végre az adatvédelmi beállításokon, ami nagyobb átláthatóság biztosít a felhasználóknak, valamint lehetőséget annak az ellenőrzésére, hogy az egyes applikációk milyen tevékenységet tudnak követni a hirdetések testreszabása céljából. Vagyis az iPhone-felhasználók az alkalmazások megnyitásánál egy felugró ablakkal találkoznak, és beállíthatják, hogy az app követheti-e a készüléket – írja a Portfolio.

Az úgynevezett „App Tracking Transparency” keretrendszer jócskán megnehezítheti az online hirdetésekből élő alkalmazásfejlesztők dolgát, hiszen a hirdetések személyre szabása szinte ellehetetlenül. Márpedig a Facebook nagy előnyben volt, hiszen rengeteg információval rendelkezett a felhasználókról, és ezt értékelték a hirdetők is. Az adatokat sikeresen monetizálta a Facebook az elmúlt években, masszív bevétel-és profitnövekedést felmutatva, ám januárban publikált negyedéves gyorsjelentésében már arra figyelmeztetett a vállalat, hogy az Apple újítása nem fog kedvezni a hirdetési bevételnek.

A bíróságon is megtámadják az Apple-t az adatvédelmi beállítások változtatása miatt. A napokban egy német bíróságon nyújtott be keresetet az Apple ellen kilenc, média, technológiai és hirdetési cégeket képviselő iparági szervezet versenykorlátozással vádolva az amerikai techóriást.

Az iOS 14.5-nek más újításai is vannak: a járványt figyelembe véve már beállítható lesz, hogy az Apple Watch segítségével feloldható legyen a telefon úgy is, hogy ne kelljen hozzá levenni a maszkot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×