eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: MÁV

Ha ilyen mobilja van, ki ne dobja!

A Samsung babafigyelőt, fényérzékelőt gyárt a leadott mobilokból, de nem akármelyikből.

Telefonjai újrahasznosítása céljából a Samsung idén elindította az Upcycling at Home programot, amely arra irányul, hogy akinek ilyen telefonja van, ne dobja ki.

Hogy mivé alakítja újra a gyártó a régi telefonokat? Mivel az elromlott készülékekben számos alkatrész, például szenzorok is működőképesek, ezért okosotthonos kütyük keletkeznek belőlük, fényérzékelők biztonsági kamerák, babafigyelők.

A program már megy Koreában, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban, egyelőre a 2018-asnál nem régebbi, legalább Android 9 Pie rendszert futtató Galaxy S, Galaxy Note és Galaxy Z modellek vesznek benne részt. Sajnos a gyártó messze a belépőkategóriás és a középkategóriás telefonjaiból értékesíti a legtöbbet, így pont a használtpiacon pár év után többé-kevésbé értéktelen mobilok újrahasznosítása volna az első számú prioritás - írja az Origo.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×