eur:
394.32
usd:
354.27
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Nyitókép: Pixabay

Nehezen szabadulunk a havazástól - előrejelzés

Nemcsak szerdán, hanem a további napokban is visszatérhet a havazás, a hideg miatt a kevésbé magasan fekvő területeken is.

Szerda délutánig borult lesz az ég, majd a délnyugati, nyugati tájakon felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon a déli órákra, az ország középső sávjában délutánra szűnik meg a vegyes halmazállapotú csapadék, ezt követően csak néhány zápor lehet.

Az ország keleti harmadán azonban estig ismétlődően valószínű eső, havas eső, hó.

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl legnagyobb részén és a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a nyugati, délnyugati megyékben a magasabb értékekkel - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Íme a szerda délelőtti/délutáni előrejelzés térképen is, alább pedig a távolabbi kilátások.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A folytatásban csütörtökön az átmeneti felhőzetvékonyodást követően ismét országszerte erősen felhős vagy borult idő várható.

A Dunántúl délnyugati megyéi kivételével több helyen várható kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső, hó is előfordul. A Tiszántúlon jelentős mennyiség valószínű.

Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon olykor viharos lökések kísérik. Hajnalban -2, +4, délután többnyire 4, 10 fok között alakul a hőmérséklet, de a Dráva-mentén 11, 12 fok is lehet.

Pénteken napközben sok gomolyfelhő képződik, de csak az északkeleti megyékben hullhat pár milliméter eső. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és Zemplén környékén erős széllökések kísérik. A hajnali -3, +3 fokról a délutáni órákra 8 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 16. 05:15
×
×
×
×