eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Biciklis halad a fővárosi Nagykörúton kialakított ideiglenes kerékpársávon 2020. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Minden rekordot megdöntött a márciusi bringázás Budapesten

Minden összevethető mérőhelyen többen kerékpároztak, mint tavaly márciusban.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) számlálóinak összesített adatai alapján tavaly márciushoz képest lényegesen növekedett a kerékpáros forgalom a fővárosban - közölte a Magyar Kerékpárosklub kedden.

Minden összevethető mérőhelyen többen kerékpároztak, mint tavaly márciusban. A budai rakparton, az Árpád hídon és a Hungária körúton vezető kerékpárúton rekordokat döntött a bringás forgalom. Munkanapokon és munkaszüneti napokon egyaránt nőtt a havi átlagos kerékpárforgalom a fővárosban - közölték.

Az Árpád hídon például 42 847 kerékpározót mértek márciusban, ami 25 százalékos növekedés

a tavaly márciusihoz képest. A Bem rakparton 24 százalékkal, a Hungária körúton 19 százalékkal, a Múzeum körúton pedig 21 százalékkal többen bicikliztek, mint az elmúlt év hasonló időszakában - sorolták.

Hangsúlyozták, hogy a bővülés dinamikus, hiszen 2020 egészében 15 százalékkal több kerékpározót számláltak meg a fővárosi mérőpontokon, mint 2019-ben, és a növekedés pedig még télen is folytatódott

A Magyar Kerékpárosklub azt javasolja, hogy folytatódjanak a gyors és olcsó kerékpársáv-fejlesztések a fővárosban - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 16. 05:15
×
×
×
×