eur:
394.53
usd:
354.64
bux:
72840.64
2024. szeptember 17. kedd Zsófia
Autó szélvédőjére fagyott jégkristályok a Pest megyei Pócsmegyeren 2021. január 18-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Itt a hétvégi időjárás, kemény napok jönnek

Várni kell még a tavaszra, gyakran lesz fagypont alatt a hőmérséklet, és hózápor, jégdara is van az előrejelzésben.

Noha a naptár már azt mutatja, hogy tavasz van, a jövő héttől csillagászati értelemben is, és volt is néhány biztatóan meleg nap, a következő időszak inkább egyfajta visszakanyarodás lesz a télhez.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos előrejelzésében megnéztük, mi vár még ránk a hét hátralévő részében. Nos, akinek fagyra érzékeny növényei vannak, vigyázzon rájuk, és a frissen kipattant rügyeknek sem használ majd a fagypont alatti éjszakai, hajnali hőmérséklet.

Csütörtök

A Nyugat-Dunántúlon napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, másutt sok lesz a felhő. Nagyobb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhat ki helyenként jégdara-zápor, hózápor, záporeső, emellett a délkeleti határvidéken gyenge eső, esetleg havas eső, hószállingózás előfordulhat. Az északnyugati, északi szél a nap első felében még többfelé lesz élénk, néhol erős, délutántól azonban a légmozgás fokozatosan veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Péntek

Reggelig a Dunától keletre jobbára borult lesz az ég, majd vékonyodik, felszakadozik a felhőzet. Napközben a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Este a nyugati megyékben ismét vastagodhat a felhőzet. Elszórtan előfordulhat hózápor, zápor. Az északi, északnyugati szelet több helyütt élénk lökések kísérik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Délután 5, 9 fok várható.

Szombat

Az ország déli, délkeleti felén összefüggőbb, vastagabb, északon, északnyugaton szakadozott, gomolyosabb felhőzet valószínű, ott általában több órára kisüt a nap. Helyenként kialakulhat hózápor, zápor. Az északkeleti, északi szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban általában -5, +1 fokot mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 5 és 9 fok közé melegszik fel a levegő.

Vasárnap

Hazánk déli felén is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Északi felén inkább derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt kisebb a csapadék esélye. Az északkeleti szél sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk

Levágják az árhullámot Mosonmagyaróvárnál - harmadfokú a készültség

A legfőbb cél, hogy az érkező árhullámot a töltések között tartsák a vízügyesek Győr-Moson-Sopron vármegyében – mondta az InfoRádióban az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivő-helyettese. Szegi Attila arról is beszélt, hogy az árvízi víztározók segítségével néhány deciméterrel alacsonyabb tetőző vízszintet lehet elérni ahhoz képest, mint ahol természetes körülmények között lenne.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×