eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána
Korlátra fagyott jég Fonyódon, a Balaton-parton 2021. február 12-én.
Nyitókép: Varga György

Durva fagyokat hoz a szombat

Helyenként mínusz 20 fok alá is mehet a hőmérséklet, kemény riasztások szombat reggelre.

Extrém hideg miatt a fél országra figyelmeztetéseket adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésük szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére - ahol mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet - másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Budapesten, Pest, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, azaz ott mínusz 15 fok alatti értékekre is készülni kell.

Azt írták: szombat hajnalra keleten a szélcsendes, hóval fedett, derült tájakon nagy területen alakulhat ki mínusz 15 fok alatti hőmérséklet. Az Északi-középhegység területén és a Jászságban pedig akár mínusz 20 fok alatti hőmérséklet is lehet.

Az előrejelzés szerint az ország nagy részén szombat hajnalban mínusz 16 és mínusz 10 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti értékek várhatók.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében megjegyezte azt is, hogy szombat délután az északkeleti határvidék közelében néhol gyenge hózápor alakulhat ki.

Szombat délutánig az ország döntő részén derült vagy gyengén felhős idő várható. Késő délutántól az északi megyék fölé vastagabb felhők érkeznek. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak elvétve alakulhat ki hózápor.

Az északnyugati szél éjszakára kissé mérséklődik, szombaton ismét többfelé lesz élénk, a Dunántúlon és északkeleten néhol meg is erősödik a légmozgás.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×